Damir Kojašević, Marko Vukasović i Cvijan Savković

 

Fudbaleri Vojvodine Marko Vukasović (27) i Damir Kojašević (30) izjavili su da očekuju tešku utakmicu protiv Javora, ali da su svesni da se od crveno-belih ne očekuje ništa drugo osim pobede.

Fudbaleri Vojvodine sutra će odigrati poslednju utakmicu na „Karađorđu“ ove godine. Posle boda osvojenog u derbiju protiv Partizana u Beogradu, Vošu u 21. kolu Super lige Srbije očekuje utakmica protiv Javora, koga su u ovom prvenstvu već jednom savladali i to u Ivanjici minimalnim rezultatom 0:1.

Svakako da crveno-beli ne bi imali ništa protiv toga da se i sutrašnji meč završi istim rezultatom u njihovu korist, a optimista po tom pitanju je i vezista Vojvodine Marko Vukasović.

– Kao i u svakoj utakmici, bez obzira na to da li igramo kod kuće ili na strani, želimo tri boda. U goste nam dolazi Javor, koji je poslednji na tabeli, tako da nema šta drugo da se očekuje od nas osim pobede. Ekipa je spremna, svi su raspoloženi i atmosfera je super, bez obzira na sve okolnosti koje se dešavaju i na tu malu krizu rezultata koju smo imali. Sad smo uzeli bod Partizanu i mislim da smo krenuli ka napred. Očekujemo da će navijači sutra doći u što većem broju da nas podrže i da preostale dve utakmice privedemo kraju tako da se što više dignemo na tabeli pred prolećni deo prvenstva – kaže Vukasović.

Zbog četiri žuta kartona, za Vojvodinu sutra neće igrati kapiten Dušan Jovančić, koji najčešće upravo sa Vukasovićem čini defanzivni deo u veznom redu crveno-belih.

– Naravno, biće mi teško bez njega, ali ima ko da ga zameni i to nije sporno. Doduše, kapiten se nikad ne može u potpunosti zameniti, ali ima tu dosta mladih i spremnih igrača koji su raspoloženi da igraju – napominje Vukasović.

On je pojasnio svoju izjavu da je atmosfera u ekipi odlična, uprkos „okolnostima koje se dešavaju“.

– Ja sam igrač i moje je samo da igram. Pod dešavanjima u klubu sam mislio na našu krizu rezultata, a ostale stvari nas ne zanimaju – rekao je Vukasović.

Golom u 86. minutu u derbiju protiv Partizana, veliku radost navijačima Vojvodine doneo je vezista Damir Kojašević, koji se ove sezone istakao kao glavni organizator igre crveno-belih.

– Posle nekoliko loših rezultata, protiv Partizana u Beograd nismo išli da se branimo, već smo igrali na pobedu. Sutrašnja utakmica će biti jako teška, jer će Javor doći da se brani i nema šta da izgubi. Ovaj meč moramo da dobijemo kako bismo ušli u dobar niz za proleće – izjavio je Kojašević.

Utakmica između Vojvodine i Javora igra se sutra od 13 časova na „Karađorđu“, a ulaznice za ovaj meč prodavaće se po ceni od 200 (zapad) i 100 dinara (istok i sever). Karte za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.