Zlatomir Zagorčić

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić izjavio je da je njegovom timu potrebna samo jedna pobeda da podigne samopouzdanje i u nastavak sezone uđe sa drugačijim raspoloženjem i energijom.

U 12. kolu Super lige Srbije, u subotu na „Karađorđe“ stiže Vošin stari rival – OFK Beograd. Kao jedan od samo četiri tima u Srbiji koji protiv Vojvodine imaju pozitivan skor, „romantičari“ sigurno ni sutra neće biti lak rival, pogotovo kada se u obzir uzme to da ni crveno-beli nisu u prepoznatljivoj formi.

– U prethodne tri utakmice, očekivali smo da ćemo osvojiti više bodova, ali nažalost nismo uspeli u tome. Učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope je očito ostavilo traga na ekipu, ali svi igrači su svesni šta nam ova utakmica znači i koliko nam je bitna pobeda. Jedna pobeda nam je potrebna da izađemo iz ovog negativng perioda i verujem da bismo, u tom slučaju, već od subote svi razmišljali drugačije – kaže Zagorčić.

Trener Vojvodina naglašava da ga neće zavarati to što OFK Beograd trenutno zauzima tek 14. mesto na tabeli.

– Njihov plasman u prvenstvu ne sme da nas zavara. To smo videli i u Jagodini, gde je protivnik bio u sličnoj situaciji kao sada OFK, pa nismo uspeli da dođemo do pobede. Zato smo svesni da sada svi moramo da damo svoj maksimum i ono što je najvažnije, osvojimo nova tri boda – kaže Zagorčić.

Međutim, imperativ pobede ne stvara dodatni pritisak u taboru crveno-belih.

– Ne plaši me to da imperativ pobede može negativno da deluje na bilo koga u Vojvodini, jer imperativ pobede postoji pred svaku našu utakmicu. Zna se šta su želje, ali i obaveze svih nas u ovom klubu, kako bismo na kraju sezone ponovo izborili plasman na evropsku scenu – kaže Zagorčić.

Zdravstveni bilten u redovima crveno-belih polako se popravlja.

– Biće promena u timu u odnosu na meč protiv Borca. Danas popodne ćemo imati trening, pa ćemo videti kakvo je zdravstveno stanje pojednih igrača. Pekarić i Puškarić su uključeni u rad prvog tima, a danas ćemo videti kako se osećaju i najverovatnije je da ćemo nakon treninga doneti odluku o tome da li mogu da konkurišu za sutrašnji sastav – rekao je Zagorčić.

Utakmica između Vojvodine i OFK Beograda u subotu počeće u 15 časova. Cene ulaznica su standardne: 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever). Ulaznice za zapad i istok moći će da se kupe na glavnoj blagajni stadiona između zapadne i južne tribine, dok će se ulaznice za sever prodavati u šopu navijačke grupe Firma na severnoj tribini. Blagajne će biti otvorene najkasnije sat vremena pre početka susreta.