zaga, mala

Šef stručnog štaba FK Vojvodina Zlatomir Zagorčić izjavio je da njegova ekipa neće potceniti tim Kolubare, bez obzira na to što se rival crveno-belih u 1/16 finala Kupa Srbije takmiči u Prvoj ligi.

U sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, danas je održan žreb 1/16 finala Kupa Srbije, a volja žreba bila je takva da spoji Kolubaru i Vojvodinu. Kao i prethodnih godina, u 1/16 finala će se igrati samo jedna utakmica i to u Lazarevcu, a meč je na programu u sredu, 28. oktobra.

Šef struke crveno-belih Zlatomir Zagorčić naglašava da će Vojvodina i ove sezone imati visoke ambicije u Kupu, ali i upozorava da njegov tim vrlo ozbiljno mora da pristupi utakmici sa trenutno 13-plasiranom ekipom Prve lige Srbije.

– Ambicije Vojvodine i u prvenstvu i u Kupu se znaju, a to je da doguramo što je više moguće. Kolubara se takmiči u drugoj ligi i uloga favorita pripada nama, ali sigurno je da kod nas neće biti nikakvog potcenjivanja rivala, jer popravnog nema i iznenađenja su uvek moguća. Oni su nedavno promenili trenera, što skoro uvek donese neku pozitivnu promenu u ekipi u smislu elana i motivacije, pa zato moramo biti maksimalno oprezni. No, u svakom slučaju, naš cilj je prolaz – rekao je Zagorčić.

Pre utakmice u Kupu, Vojvodina će odigrati tri utakmice u prvenstvu, a prva je na programu već u subotu, kada od 15 časova na stadionu „Karađorđe“ gostuje niški Radnički.