Zlatomir Zagorčić

 

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić izjavio je da će njegov tim ići na pobedu na utakmici protiv Jagodine, koju je, nakon poraza od Rada, označio kao „popravni koji mora da se položi“.

Fudbalere Vojvodine u sredu očekuje zaostali meč šestog kola Superlige Srbije, u kojem će gostovati u Jagodini i sastati se sa istoimenim domaćim timom. Uprkos tome što popularni „ćurani“ zauzimaju poslednje mesto na tabeli, šef stručnog štaba Vojvodine je svestan da njegovu ekipu očekuje težak meč, pogotovo nakon kiksa protiv Rada u subotu.

– Evidentno je da imamo krizu igre i rezultata. Posle poraza od Rada, meč protiv Jagodine za nas će biti kao popravni ispit koji jednostavno moramo da položimo. Svi smo svesni okolnosti u kojima se nalazimo i razmišljamo jedino o tome da sutra ostvarimo dobar rezultat. Uprkos tome što se naš naredni rival nalazi na poslednjem mestu na tabeli, u meč ćemo ući bez ikakvog potcenjivanja. Moramo da pružimo svoj maksimum i o tome smo mnogo pričali. Zanima nas pobeda – jasan je Zagorčić.

On je najavio određene promene u sastavu.

– Biće promena u timu u odnosu na meč protiv Rada. Na to smo prinuđeni usled određenog broja povređenih i rovitih igrača. Danas ćemo imati trening, nakon čega ću imati jasniju sliku u vezi sa tim ko jeste, a ko nije spreman za Jagodinu – kaže Zagorčić.

Na poslednjem meču protiv Rada, pri rezultatu 1:1, Vojvodina je u poslednjih desetak minuta zaigrala sa dvojicom napadača, kada je na teren ušao i iskusni Miljan Mrdaković.

– Bili smo prinuđeni da vijamo rezultat i zato sam posegnuo za tim potezom, ali usledio je kontraefekat, jer je Rad postigao gol. Nije nemoguće da opet zaigramo u toj formaciji, ali to sve zavisi od rivala i drugih faktora. Mrdaković je fenomenalan igrač, koji je dobro radio i zaslužuje da nosi dres Vojvodine, ali povreda koju je imao ga je ipak malo izbacila iz ritma – rekao je Zagorčić.

Meč između Jagodine i Vojvodine na programu je u sredu, 23. septembra, sa početkom u 19 časova.