konferencija sampa, mala

 

Pred sutrašnji okršaj sa Sampdorijom, posle kojeg će biti poznat putnik u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope, s novinarima su razgovarali šef stručnog štaba Vojvodine  Zlatomir Zagorčić i iskusni štoper Igor Đurić.

– Sutra nas očekuje novi, težak izazov u duelu sa Sampdorijom, ali sam siguran da su momci koje treniram spremni da mu uspešno odgovore – rekao je Zagorčić. – Đenovljani su mnogo dobar tim, ekipa koja je popunjena kvalitetnim igračima. Mi smo spremni da odradimo posao koji je pred nama, ubeđen sam da ćemo biti pravi i da ćemo eliminisati rivala.

Kakvo je zdravstveno stanje unutar crveno-bele ekipe?

– Odlično! Mrdaković je počeo da trenira, ali neće biti u konkurenciji za ekipu, a svi ostali biće mi na raspolaganju i konkurisaće za sastav.

Zenga će sigurno pokušati da vas iznenadi nekim taktičkim zamislima?

– Posvećeni smo onom što radimo i razmišljamo jedino o sutrašnjoj utakmici i rivalu. Poznajemo dobro Sampdoriju i pripremali smo se za ovu utakmicu. Sigurno je da će pokušati da što pre postignu gol, a naša filizofija ostaje nepromenjena i igraćemo sa željom da budemo za gol uspešniji. Prednost od 4:0 iz prvog susreta daje nam za pravo da verujemo u to da ćemo eliminisati goste i verujem da će tako na kraju biti.

Da li ste, za svaki slučaj, vežbali i penale na treninzima?

– Ne, nismo vežbali penale – zaključio je Zlatomir Zagorčić.

Igor Đurić je paljivo slušao svog trenera, a o samoj utakmici je rekao:

– Sampdorija sigurno u Novi Sad nije došla s idejom da se brani. Gosti će biti agresivni i želeće da što pre pokušaju da postignu gol, a na nama je da im odgovorimo i da im to ne dozvolimo. Čujem da je stadion rasprodat i sigurno je da će atmosfera biti izuzetna, a mi ćemo dati sve od sebe da eliminišemo velikog rivala.