Fudbal

 

U ne preterano lepoj i kvalitetnoj prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između mađarskog MTK i Vojvodine na stadionu Ujpešta u Budimpešti, mreže su mirovale. Svakoj od ekipa pripalo je po poluvreme, a Novosađani imaju priliku da, 9. jula pred svojim navijačima, overe plasman u narednu rundu renomiranog takmičenja.

– Znali smo da nam u Budimpešti neće biti lako i da ćemo morati da prolijemo puno znoja kako bismo stigli do povoljnog rezultata – rekao je Zlatomir Zagorčić, trener Vojvodine. – Susret bih podelio na dva dela, jer MTK je bio konkretniji rival u prvih 45 minuta, a mi smo dominirali terenom u nastavku i imali prilike za postizanje golova. Nismo uspeli da zatresemo mrežu rivala, ali nismo ni primili pogodak. Zbog toga sam samo polovično zadovoljan učinkom, a u revanšu ćemo ići na pobedu, po svaku cenu.

Crveno-beli iz Novog Sada, koji su na stadionu “Ferenc Susa” igrali u kompletno crvenoj opremi, fizički su bolje pripremljeni od igrača MTK, što je najbolje moglo da se vidi u poslednjih dvadesetak minuta. Konkretnosti u njihovoj igri u nastavku utakmice doprineli su mladi Uroš Stamenić, koji je u igru ušao umesto Paločevića, poslovođa Mirko Ivanić i agilni Aleksandar Stanisavljević, koji je pravio dosta problema odbrani Mađara kada je s krila počeo češće da ulazi u sredinu.

– To je svakako kvalitet naše ekipe, jer sada imamo “jaku klupu” i igrače koji su spremni da unaprede kvalitet naše igre kada se nađu na terenu – dodao je Zagorčić. – Pred nama je duga i naporna sezona i dobro je znati da imamo veći fond igrača, koji mogu da odgovore zahtevima ekipe i stručnog štaba.

 

ČABA LASLO: U NOVOM SADU ŽELIMO GOL

Trener MTK Čaba Laslo bio je dosta govorljiv po završetku utakmice s Vojvodinom.

– Mislim da smo imali dovoljan broj prilika da postignemo gol ili dva u prvih 45 minuta – rekao je on. – U dobrim šansama bili su Varga i Vadnai, a čini mi se da je arbitar iz Italije mogao u 27. minutu da pokaže crveni karton Dingi, posle prekršaja nad Torgeleom. Ipak, ne zameram sudiji na toj proceni. U Novom Sadu ćemo ići na to da postignemo gol, svesni da nas čeka teška utakmica. Pad u našoj igri bio je očekivan i nadam se da ćemo se oporaviti do 9. jula.