UEFA

Liga Evrope

Direktoru takmičenja

Sudijskoj komisiji

 

Predmet: Žalba na suđenje Roberta Maleka (POL) na revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za ligu Evrope odigrane 09.08.2012. godine izmđeu SK Rapid – FK Vojvodina (2:0)

 

Poštovani,

 

Obrazloženje žalbe

 

FK „Vojvodina“ smatra da je drastično oštećena odlukom glavnog sudije Roberta Maleka da u prvoj minuti nadoknade vremena (90+1) izmisli penal za  SK Rapid Beč.

 

Igrači, navijači i uprava FK „Vojvodina“ smatraju da je gospodin sudija namerno dosudio nepostojeći kazneni udarac da bi eliminisao FK „Vojvodina“ iz daljeg takmičenja za Ligu Evrope.

 

Molimo Vas da pokrenete istragu i utvrdite iz kakvih motiva je gospodin Malek dosudio nepostojeći penal, što je u suprotnosti sa Pravilima fudbalske igre.

Po kom kriterijumu je start domaćeg fubalera okarakterisao kao žuti karton,  a za isti takav start igraču FK „Vojvodina“ dodelio crveni karton.

FK „Vojvodina“ se pita da li je moguće da na jednoj utakmici pod okriljem UEFA domaći tim ubacuje lopte sa svoje klupe u teren u tri navrata, da bi time sprečio gostujući tim da igra, a sudija to propušta bez ikakve opomene.

FK „Vojvodina“ je još u svežem sećanju 2009. Godina, i ista zemlja, isti grad, a protivnik FC Austrija, utakmica koju je FK Vojvodina izgubila sa 4 : 2, a  sudio je gospodin Oleg Orjehov (Ukrajina), koji je nakon te utakmice odlukom Vaših organa suspendovan, jer je priznao da je učestvovao u nečasnim radnjama nameštanja utakmice, a zanimljivo je da  na toj utakmici u poslednjem minutu nije svirao klasičan penal za FK „Vojvodina“ koji bi je odveo u play off  Lige Evrope.

Bilo bi dobro da proučite i biografiju gospodina Roberta Maleka iz koje ćete videti neke stvari zbog kojih ne bi trebalo da se bavi sudijskim poslom. Insistiramo da hitno sprovedete istragu o suđenju gospodina Roberta Maleka na utakmici SK Rapid – FK „Vojvodina“ i da date šansu klubovima iz malih zemalja da imaju pošteno suđenje. Morate znati da i FK Vojvodina koja živi u siromašnoj zemlji Srbiji ulaže mnogo novca u razvoj fudbala, a vi kao krovna organiacija fudbala u evropi morate to da cenite.

 

O sramnom deljenju „fudbalske pravde“ obavestićemo FIFA i poljsku fudbalsku federaciju.

 

U nadi da ćemo dobiti Vaš odgovor na našu žalbu,

 

Srdačno Vas pozdravljamo.

 

UO FK „Vojvodina“