Dragoljub Zbiljić

 

Predsednik Poslovnog tima FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić najavio je da klub neće prodavati svoje najbolje igrače, jer želi da se ove sezone umeša u borbu za titulu šampiona Srbije.

Fudbaleri Vojvodine trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli, sa jednom utakmicom i tri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde. U do sada šest odigranih mečeva, crveno-beli su ostvarili pet pobeda i samo jedan remi, pa je, uz dobro izdanje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zadovoljstvo navijača „stare dame“ svakako veliko.

Ipak, sa tim zadovoljstvom, porasla su i očekivanja, pa nije mali broj onih koji veruju da Vojvodina ove sezone može da bude konkurent za titulu do samog kraja prvenstva. Jedan od njih je i Dragoljub Zbiljić, vlasnik kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ i predsednik Poslovnog tima FK Vojvodina.

– Kao Novosađanin i čovek koji iskreno voli Vojvodinu, prezadovoljan sam sa onim što je tim ostvario u dosadašnjem delu sezone. Iskreno, jako mi je žao što do saradnje između kompanije „Južna Bačka“ i FK Vojvodina nije došlo nekih mesec dana ranije, jer bismo tada uspeli na vreme da dovedemo još nekoliko kvalitetnih fudbalera i time dodatno povećamo naše šanse u borbi za Ligu Evrope. Ipak, kao što rekoh, prezadovoljan sam i sa ovim što smo ostvarili – kaže Zbiljić.

Prema njegovom mišljenju, postojećem timu Vojvodine nedostaju još samo neke korekcije da bi ispunio visoka očekivanja.

– Lično, smatram da su nam potrebna pojačanja na poziciji desnog beka i klasičnog špic igrača, jer je sezona duga, a ambicije su nam vrlo visoke. Ono što je vrlo važno da se zna i što želim da poručim svima jeste da prodaje igrača neće biti, jer Vojvodina ide na titulu ove sezone – naglašava Zbiljić.

Prilikom prihvatanja dogovora o generalnom sponzorstvu FK Vojvodina, vlasnik kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ želeo je da obavi razgovore kako sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, tako i sa predstavnicima omladinske škole „Ilija Pantelić“, od koje se očekuje da u dogledno vreme stvori igrače koji bi bili okosnica prvog tima Vojvodine.

– Omladinska škola FK Vojvodina je najbolja omladinska škola u Srbiji i ja sam veoma ponosan na igrače koji su stasali ili stasavaju u njoj, a nameću se našem prvom timu. Naravno, ne bih da se mešam u rad trenera Nenada Lalatovića, jer u njega imam apsolutno poverenje, ali lično smatram da Zličić, Đurišić i Stamenić svojim ponašanjem, fudbalskim kvalitetom i odnosom prema FK Vojvodina definitivno zaslužuju šansu u prvom timu – kaže Zbiljić.

Vojvodini je ove sezone malo nedostajalo da se plasira u Ligu Evrope, a šef stručnog štaba Nenad Lalatović veruje da će to biti mnogo realnije sledeće godine ukoliko tim ostane na okupu.

– Nenad Lalatović je čovek velike trenerske budućnosti i trenutno najbolji trener u srpskoj fudbalskoj ligi. Ja imam ogromno poverenje u njega i njegov rad, a na nama je da obezbedimo dugoročnu stabilnost kluba, što iskreno i činimo. Trujić, Meleg, Paločević, Antić i Malbašić nisu na prodaju, što je bio naš odgovor svim fudbalskim menadžerima koji su se poslednjih mesec dana uporno raspitivali o njima. Razlog je taj što idemo na titulu – naglašava Zbiljić.

Čak i kad dođe momenat za prodaju igrača, to može biti samo u inostranstvo.

– Neće biti prodaje igrača našeg tima konkurentskim klubovima iz Beograda. Postoje razna nagađanja u javnosti, ali Crvena zvezda i Partizan će pojačanja za svoje timove morati da potraže na nekoj drugoj strani. Dakle, Vojvodina neće prodavati svoje igrače Zvezdi i Partizanu – rekao je Zbiljić.