Војводина је у петак играла нерешено против ТСЦ-а у првом колу Супер лиге Србије, а утакмица је имала негативну увертиру услед одређене најаве меча на друштвеним мрежама од стране навијача клуба из Бачке Тополе.

– Утакмица против ТСЦ-а је имала два значења за нас. Прво је то како ће наша екипа деловати и одиграти у првом колу, када још увек нико није на свом оптималном нивоу, и са те стране смо врло задовољни. Играчи су показали да резултати које смо остварили минуле сезоне нису случајни и да и ове године с правом имамо високе амбиције. Друга ствар је оно што су поручили навијачи ТСЦ-а, за шта сматрамо да није примерено односу између два клуба. ТСЦ и Војводина имају изузетно добре и пријатељске односе, а код њих данас има много оних који су раније били код нас, те не смемо дозволити да било какве поруке и пароле такве односе покваре. Ја сам већ разговарао са људима из њиховог клуба и они ће одрадити свој део посла. Наше је само да кажемо да то нема везе са спортом, а самим тим је и неприхватљиво за ФК Војводина – каже Самарџић.

Утакмица између ТСЦ-а и Војводине завршена је резултатом 2:2.

– На том мечу се десило још нешто што ми из ФК Војводина нити смемо, нити желимо јавно да коментаришемо. Међутим, оно што можемо да кажемо јесте да смо данас већ предузели неке кораке како бисмо, у договору са људима из ФСС, пронашли најбоља решења да задовољимо и критеријуме Војводине. Ми смо велики клуб и морају нас сви довољно поштовати, како бисмо и ми поштовали њих – истиче Самарџић.

Такође, на данашњој ванредној конференцији за новинаре, в.д. председника ФК Војводина Драгољуб Самарџић је у име клуба изразио захвалност свим здравственим радницима у Србији.

– Као најстаријем грађанском клубу у Србији, важно нам је да будемо са нашим суграђанима онда када је добро, али и кад није добро. У овом тренутку, у целом свету је тешка ситуација, а за лекаре, медицинске сестре, помоћне раднике и све остале у нашем здравству се нема шта друго рећи сем да су то истински хероји. Фудбалски клуб Војводина им даје пуну подршку, веома им је захвалан и неће их заборавити. Свима њима, понудићемо специјалне књижице, са којима ће у наредне две године они и чланови њихових породица моћи бесплатно да дођу на сваку утакмицу Војводине. Ако неко од њих једног дана постане и наш навијач или симпатизер, то ће нам бити велика част и задовољство. Неки од наших запослених су имали проблема са корона вирусом, а захваљујући здравственим радницима, успели су да се опораве и врате на посао. Првом који добије ту књижицу, уручиће му је наш фудбалер Дејан Зукић, чији отац је победио корону – рекао је Самарџић.