Фудбалски клуб Војводина данас је добио велико појачање у свом играчком кадру, пошто је уговор са својим матичним клубом у трајању до краја сезоне потписао некадашњи репрезентативац наше земље Жељко Бркић.

На тај начин, искусни голман се вратио у клуб из којег је отишао 2011. године, када је каријеру наставио у италијанском Удинезеу. После тога, наступао је још за Сијену, Каљари, Карпи и ПАОК, који је напустио у јануару 2018. године и од тада је био без клуба. У међувремену, тренирао је индивидуално, а у једном периоду и заједно са фудбалерима Војводине у ФЦ „Вујадин Бошков“.

Жељко Бркић је за Војводину до сада бранио на 117 утакмица, док је за репрезентацију Србије забележио 11 наступа. Према његовим речима, изузетно му је драго што ће своју успешну каријеру моћи да заврши у клубу у којем ју је и започео.

– Пресрећан сам што сам се вратио и што сам у прилици да каријеру завршим тамо где сам је и почео, односно где сам провео све најлепше тренутке. Бићу на располагању свима и даћу све од себе да помогнем како год и колико год могу, јер то је превасходни разлог мог доласка. Што се ове сезоне тиче, не бих да се служим стандардним фразама, али Војводина увек има велика очекивања и сигурно је да не бих желео ништа мање него прошле године – изјавио је Бркић, који ће у текућој сезони наступати у дресу са бројем 17.

У време док је претходно носио дрес Војводине, али и након тога, Жељко Бркић је био и остао један од најомиљенијих фудбалера међу навијачима црвено-белих, те нема сумње да ће његов повратак у клуб веома обрадовати све оне који воле и подржавају „стару даму“.