Fudbalski klub Vojvodina danas je dobio veliko pojačanje u svom igračkom kadru, pošto je ugovor sa svojim matičnim klubom u trajanju do kraja sezone potpisao nekadašnji reprezentativac naše zemlje Željko Brkić.

Na taj način, iskusni golman se vratio u klub iz kojeg je otišao 2011. godine, kada je karijeru nastavio u italijanskom Udinezeu. Posle toga, nastupao je još za Sijenu, Kaljari, Karpi i PAOK, koji je napustio u januaru 2018. godine i od tada je bio bez kluba. U međuvremenu, trenirao je individualno, a u jednom periodu i zajedno sa fudbalerima Vojvodine u FC „Vujadin Boškov“.

Željko Brkić je za Vojvodinu do sada branio na 117 utakmica, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio 11 nastupa. Prema njegovim rečima, izuzetno mu je drago što će svoju uspešnu karijeru moći da završi u klubu u kojem ju je i započeo.

– Presrećan sam što sam se vratio i što sam u prilici da karijeru završim tamo gde sam je i počeo, odnosno gde sam proveo sve najlepše trenutke. Biću na raspolaganju svima i daću sve od sebe da pomognem kako god i koliko god mogu, jer to je prevashodni razlog mog dolaska. Što se ove sezone tiče, ne bih da se služim standardnim frazama, ali Vojvodina uvek ima velika očekivanja i sigurno je da ne bih želeo ništa manje nego prošle godine – izjavio je Brkić, koji će u tekućoj sezoni nastupati u dresu sa brojem 17.

U vreme dok je prethodno nosio dres Vojvodine, ali i nakon toga, Željko Brkić je bio i ostao jedan od najomiljenijih fudbalera među navijačima crveno-belih, te nema sumnje da će njegov povratak u klub veoma obradovati sve one koji vole i podržavaju „staru damu“.