Полако се ближи крај припрема фудбалера Војводине у Белеку. Још четири дана остала су до повратка црвено-беле експедиције у Нови Сад, па ће играчи, на преосталим тренинзима и пријатељским утакмицама, сигурно још више настојати да убеде шефа стручног штаба Радована Кривокапића да заслужују место у стартној постави на почетку другог дела сезоне и великом дербију коју Вошу очекује против Црвене звезде у Београду.

Таква надања сигурно имају и млађи играчи, они који су претходно прошли кроз омладинску школу „Илија Пантелић“, па тако и Кристијан Живковић (19), хитри крилни фудбалер црвено-белих, који је, за разлику од већине тинејџера у данашњем саставу Војводине, и раније био на припремама са првим тимом „старе даме“ и, како сам истиче, задовољан је са досадашњим тренинзима и начином рада стручног штаба Воше.

Такође, за разлику од већине најмлађих првотимаца Војводине, Кристијан Живковић је фудбалом почео да се бави ван Војводине и Новог Сада.

–  Фудбал сам почео да тренирам код тренера Лекића у ФК Млади радник из Пожаревца, одакле сам касније прешао у Пинкум из Великог Градишта, а одатле у Пресинг из Пожаревца, са којим сам освојио прво место у тамошњој лиги и играо квалификације за улазак у прву београдску лигу, али смо испали у баражу. Након тога сам отишао у Београд, али сам потом добио позив Војводине и у њеним млађим категоријама провео пет година, при чему ме је за све то време тренирао тренер Ђорђе Пинтаћ. Прошле године сам био на позајмици у екипи Јагодина Табане, где сам био најбољи играч и то је за мене било врхунско искуство, а сада сам се, ево, вратио у „стару даму“ – каже Живковић.

Изгледа да ти је искуство играња у Српској лиги са Јагодином помогло да напредујеш и сазриш као играч?

– Пре свега, морам да истакнем то да су ме тамо изузетно добро прихватили. На 10 одиграних утакмица, имао сам учинак од седам голова, неколико асистенција и неколико пенала направљених нада мном, те могу да кажем да сам био носилац игре у екипи. Искуство играња сениорског фудбала ми је много помогло да очврснем и схватим да је то на знатно вишем нивоу у односу на омладинске лиге. Сматрам да је то био степеник више у мом развоју и напредовању, који ми је само добро донео.

Војводина ће у нову сезону ући са врло младом екипом, као и са младим стручним штабом. Узимајући то у обзир, шта можемо очекивати од „старе даме“?

– Ове године имамо заиста младу екипу, можда чак и најмлађу у историји клуба. Међутим, за сада је све ОК, а оно што је најважније јесте то да је атмосфера феноменална. Ја лично одлично подносим тренинге и уклапам се у све што шеф тражи. Војводина сигурно не заслужује да буде на месту на којем се тренутно налази и верујем да ће се у другом делу првенства вратити тамо где припада, а то је међу прва три тима у Србији.

Што се тебе лично тиче, какве су твоје амбиције и планови у наставку сезоне, а какви генерално у каријери?

– За сада ми је циљ да покушам да се изборим за то да останем у Војводини у предстојећој полусезони и дам све од себе да одиграм што више утакмица, односно постигнем што више голова. Искрено, волео бих да у наредних неколико година играм за Војводину, а након тога да се опробам и у иностранству. Ако бих баш могао да бирам, највише бих волео да једног дана заиграм у Италији – рекао је Живковић.