Fotografija2591-3

Fudbalski klub Vojvodina dobio je prekjuče novog predsednika – uspešnog novosadskog privrednika Zorana Šćepanovića.

Kao što je poznato, situacija u najstarijem srpskom superligašu je vrlo teška, dugovi po raznim osnovama iznose oko 4.870.000 evra, legitimnost uprave mora da se dokazuje na sudu… Ipak, novi predsednik ima plan kako da se klub polako “izvlači” iz krize. Pitali smo ga, na koji način?

– Pre svega racionalnim poslovanjem. Manje će se trošiti nego ranije i ukunućemo ili smanjiti sve troškove koji nisu najneophodniji za funkcionisanje kluba. Nećemo ulaziti u nepotrebne investicije. Sa svim poveriocima ćemo obaviti razgovore i nećemo izbegavati obaveze. Sa druge strane očekujem strpljenje i razumevanje, s obzirom na stanje u kom se klub nalazi.

Očekujete li pomoć, i od koga?

– Da, pre svega od prijatelja kluba koji žele da pomognu. Neki od njih će ući u Upravni odbor, neki neće – ali su izrazili spremnost da pomognu. Rekao sam to kada sam izabran, ponoviću.Svako ko želi da pomogne, voli Vojvodinu i želi joj oporavak, dobro je došao. Klubu ne trebaju podele i treba ih što pre prevazići, takvo stanje ne ide nikome u prilog.

Prodaja igrača je neminovna, a trenutno su aktuelni transferi braće Milinković – Savić. Kako tu stoje stvari?

– Prelazak Vanje Milinković – Savića u Mančester junajted je sklopljen po vrlo povoljnim uslovima za Vojvodinu, a to je dobro odradila prethodna uprava. Transfer je vredan 1.750.000 evra, plus određeni benefiti u zavisnosti od Vanjinog daljeg razvoja. Što se Sergeja tiče, njegov transfer i dalje nije završen, na njemu se intenzivno radi, a klub u tom delu predstavlja gospodin Mladen Jovanić. Očekujemo završetak posla u narednih nekoliko dana.

Klub trenutno nema sportskog direktora i trenera, a do prve evropske utakmice ima manje od mesec dana. Da li se traže rešenja?

– Naravno, i to vrlo intenzivno. Već su obavljeni razgovori sa nekoliko kandidata za sportskog direktora, a Upravno odbor će se vrlo brzo izjasniti o tome. Realno je da će za najkasnije nedelju dana biti izabran sportski direktor, a onda za dan – dva i trener.

Kada da očekujemo kompletiranje Upravnog odbora?

– U skorije vreme, ali generalno, s tim nećemo žuriti. Obavićemo razgovore sa potencijalnim kandidatima i polako ćemo kompletirati tim.

Obećali ste veliku transparentnost u radu i poslovanju kluba. Kako to konkretno zamišljate?

– O svemu bitnom javnost će biti obaveštena. Svaki transfer će biti objavljen, njegov iznos, a transparentno će se prikazati kuda je svaki dinar otišao i za šta je utrošen. Šta god da se značajnije dešava, organizovaće se konferencija za medije.

Dnevnik