Почела је и пета недеља од како је уведено ванредно стање у Србији, а сва спортска такмичења у земљи обустављена су до даљег. У међувремену, фудбалери Војводине су се организовали тако да форму одржавају кроз трчање, вожњу собног бицикла и тренинге снаге са својим кондиционим тренером Сашом Семередијем.

Према речима младог првотимца црвено-белих Дејана Зукића (18), играчи Воше имају обавезу да што је више могуће раде на томе да одрже форму пред известан наставак сезоне.

– Од како је уведено ванредно стање, све своје физичке активности спроводимо у строгом договору са клубом и нашим кондиционим тренером Сашом Семередијем. Са њим имамо заједничке онлајн тренинге снаге три пута недељно, а поред тога, четири-пет пута седмично идемо на трчање, те се трудимо да останемо у што бољој кондицији док се ситуација не промени. Како чујем, иако још увек ништа није званично потврђено, врло је вероватно да ћемо са припремама за наставак сезоне почети првог или другог маја и спремамо се као да ће се то сигурно и десити – каже Зукић.

Поред тога што тренира, он користи сваку прилику и да помогне својим старијим суграђанима.

– Често сам код мојих у Бачком Јарку, где су ми у комшилуку скоро сви старији од 65 година. Увек кад могу и кад они позову да им треба нешто, одем до продавнице уместо њих и донесем им потребне намирнице, те ми је драго да сам у прилици да некоме помогнем – истиче Зукић.

Млади првотимац Воше је уверен да ова пауза неће спутати „стару даму“ у намери да следеће сезоне заигра на европској сцени.

– Ако се сезона буде наставила, а по свој прилици хоће, дубоко верујем да ћемо задржати једно од места које води у Европу наредне сезоне. За сада смо јако близу остварења тог циља, практично на корак, па без обзира на ову паузу, сматрам да ћемо успети у ономе што смо зацртали пред почетак првенства – нагласио је Зукић.