FC “Vujadin Boškov”

FC Vujadin Boškov 2

Fudbalski centar “Vujadin Boškov” sagrađen je 1973. godine u Veterniku, na adresi Novosadski put 114, na istom mestu na kojem se nalazi i danas. Ideja o osnivanju sopstvenog trening centra FK Vojvodina, u kojem bi bila pokrenuta škola fudbala i u njoj stvarani igrači za seniorski tim crveno-belih, pokrenuo je veliki vizionar, tadašnji direktor i ujedno najveće ime koje je FK Vojvodina ikada iznedrila – Vujadin Boškov, po kome ovaj trening centar i danas nosi ime.

FC Vujadin Boškov

Interesantno je to da je, u vreme kada je pokrenuta ova ideja, Vujadin Boškov pretrpeo velike kritike od tadašnje komunističke vlasti, pod obrazloženjem da izgradnja jednog takvog centra i formiranje omladinske škole, u kojoj bi se stvarali i kasnije prodavali igrači, predstavljaju odudaranje od socijalističkih vrednosti i naginjanje ka zapadu i kapitalizmu, zbog čega je, već iste godine, Vujadin Boškov napustio Jugoslaviju i otišao u Holandiju, gde je postao trener Den Haga i kasnije u mnogo poznatijim klubovima ostvario impozantnu trenersku karijeru.

Nažalost, u FC “Vujadin Boškov” decenijama nije ulagano, da bi se sve promenilo 2005. godine. Investicijom od dva miliona evra, tadašnje rukovodstvo kluba u potpunosti je renoviralo trening centar fudbalera Vojvodine, koji od tada s pravom važi za jedan od najboljih u Srbiji i generalno jedan od najkompletnijih fudbalskih centara u Evropi, u kojem svoje pripreme često obavljaju i reprezentativne selekcije Srbije, kao i razni klubovi iz zemlje i regiona.

Renovirani FC “Vujadin Boškov” je svečano otvoren u avgustu 2006. godine i danas se ovaj velelepni centar širi na 85.000 kvadratnih metara sportskih terena i 3.600 kvadratnih metara zatvorenog prostora. Sadrži pet terena sa prirodnom travom i još jedan teren sa veštačkom podlogom, koji je naknadno napravljen 2009. godine.

Na tih šest terena, danas svakodnevno treniraju prvotimci, kao i članovi 10 mlađih selekcija FK Vojvodina.

Dva terena opasana su tribinama, a na glavnom postoji mogućnost odigravanja utakmica i treniranja u noćnim uslovima.

Tribine

Za smeštaj prvotimaca i članova stručnog štaba predviđeno je osam dvokrevetnih i sedam trokrevetnih soba, kao i dva luksuzno opremljena apartmana. Svaka stambena jedinica poseduje televizor, klima uređaj, frižider i internet konekciju.

Omladinska škola

Prostorije za odmor i zabavu u oba objekta sadrže TV, bilijar, stoni fudbal, računare i klima uređaje, a tu je i kuhinja koja radi 365 dana u godini i priprema obroke za prvotimce i sve mlađe kategorije.

Restoran

Istovremeno, u FC “Vujadin Boškov” nalazi se i media centar, u kojem se povremeno održavaju konferencije za novinare uoči utakmica prvog tima Vojvodine, kao i povodom drugih događaja od značaja za klub.

Media centar 3

Sportski blok poseduje sve segmente potrebne za funkcionisanje jednog evropskog kluba, počevši od svlačionica, preko teretane, đakuzija, pa sve do medicinskog bloka, ekonomata, magacina i perionice.

Teretana

Ceo kompleks održavaju visoko stručni kadrovi, a posebna služba radi na obezbeđenju objekta 24 časa dnevno.

FC Vujadin Boškov 5

SrbijagasGrad Novi Sad

Pekara Kao nekadLogo Srbija danas-aLogo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo Studija CatarrasoHotsport.rsCool tourBest izgradnjaSuper liga Srbije