FC “Vujadin Boškov”

 

Početkom sedamdesetih godina prošlog veka, fudbalski vizionar Vujadin Boškov, svoj san i ideju o evropskoj Vojvodini sproveo je u delo.

Na obodu Novog Sada, a pored saobraćajnice za Veternik, nikao je sportski i trenažni centar, dom fudbalera Vojvodine.

Kompletno opremljena zaokružena celina sa pet travnatih terena, pružala je  za ono vreme, svetske uslove za rad svih sportskih struktura kluba.

Vreme je teklo, generacije fudbalera su prolazile, stasavali igrači i reprezentativci koji su slavu i ime Vojvodine proneli širom planete.

Dvadeset prvi vek je dočekan, a da za 32 godine nije uložen ni dinar u održavanje i adaptaciju.

Politička previranja, ekonomska kriza i želje novokomponovanih tajkuna da se na lak način domognu atraktivne lokacije rezultirali su latentnom opasnošću da klub ostane bez svoje kuće. Vojvodina je vodila svoju najtežu bitku. Bitku za goli opstanak.

Ipak, predvođena čovekom čije misli, sportske ideje i poslovni duh sežu daleko u budućnost, “stara dama” srpskog fudbala izvojevala je još jednu pobedu.

Koncem avgusta 2006. svečano je otvoren renovirani fudbalski centar za ponos i diku klubu, gradu i svim onima kojima je crveno-bela boja na srcu.

Investicijom od 2 miliona eura u infrastrukturu, predsednik Vojvodine Ratko Butorović, realizovao je ideju da klub počne da funkcioniše na jednoj lokaciji.

Najmoderniji fudbalski centar na Balkanu počeo je da živi svoj novi život. Naravno, na tome se nije stalo, pa je tri godine docnije sagrađen novi objekat i dodat još jedan teren sa veštačkom podlogom.

Danas se ovaj velelepni centar širi na 85000 kvadratnih metara sportskih terena i 3600 kvadratnih metara zatvorenog prostora.

Na 6 terena svakodnevno treniraju prvotimci i sedam mlađih selekcija kluba. Stotine dečaka žive svoj san da postanu prvotimci Vojvodine praćeni budnim i stručnim okom dvadesetak trenera omladinske škole.

Uslovi koje pruža “Vujadin Boškov” omogućavaju odigravanje utakmica i turnira, a česti gosti su i reprezentativne selekcije Srbije kao i drugi klubovi koji ovaj centar koriste za pripreme svojih ekipa.

Dva terena opasana su tribinama, a na glavnom postoji mogućnost odigravanja utakmica i treniranja u noćnim uslovima.

Za smeštaj prvotimaca i članova stručnog štaba predviđeno je 8 dvokrevetnih,  7 trokrevetnih soba i dva luksuzno opremljena apartmana. Svaka stambena jedinica poseduje  televizor, klima uređaj, frižider i internet konekciju.

Prostorije za odmor i zabavu u oba objekta sadrže TV, bilijar, stoni fudbal, računare i klima uređaje.

Predstavnicima medija omogućen je nesmetan rad u dva pres centra.

Kuhinja koja radi 365 dana u godini priprema obroke za prvotimce i sve mlađe kategorije.

Sportski blok poseduje sve segmente potrebne za funkcionisanje evropskog kluba, od svlačionica, teretane, medicinskog bloka pa do ekonomata, magacina i perionice.

Ceo kompleks održavaju visoko stručni kadrovi, a posebna služba radi na obezbeđenju objekta 24 časa dnevno.

 

SLO14180

SLO13898

 

SLO14246

DSC_0048

 

SLO14076

DSC_0022

 

SLO14010

 

 

SLO13984

SLO13974

FICA3520

FICA3487

 

SLO13944

 

SLO13958

 

 

SLO13914

SLO13927

 

Foto : Nebojša Brankov

Logo pekare Kao nekadLogo Srbija danas-aLogo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo MatisaLogo Studija Catarraso