Омладинска школа

Омладинска школа ФК Војводина, која од 2012. године носи име по легендарном голману и некадашњем директору школе Илији Пантелићу, представља један од дугогодишњих темеља функционисања и развоја фудбалског клуба Војводина.

Неки од играча пониклих у омладинској школи „Илија Пантелић“

Омладинска школа ФК Војводина већ годинама представља једну од најуспешнијих фудбалских академија, како на териорији Србије, тако и у ближем региону. Током протеклих деценија, бројни играчи који су касније каријере градили у најјачим европским лигама и клубовима, попут Милоша Красића, Милана Степанова, Жељка Бркића, Гојка Качара, Душана Тадића, Слободана Медојевића, Александра Катаија, браће Вање и Сергеја Милинковић-Савића, Срђана Бабића, Немање Радоје, Марка Полетановића, Небојше Косовића, Мијата Гаћиновића, Мирка Иванића и других, стасали су управо у школи фудбала која од 2012. године носи име по легендарном голману Војводине и бившем дугогодишњем директору школе Илији Пантелићу.

У комплексу ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику, свакодневно тренира десет млађих селекција ФК Војводина, при чему пет најстаријих (омладинци, млађи омладинци, кадети, млађи кадети и пионири) викендом играју такмичарске мечеве са својим вршњацима из других клубова. Такође, млађе категорије Војводине неретко учествују на јаким домаћим и међународним фудбалским турнирама, са којих су донели прегршт медаља и пехара, а истовремено, својим понашањем, игром и наступом свеукупно оставили сјајан утисак о фудбалском клубу Војводина и раду са њеним млађим селекцијама. Омладинска школа “Илија Пантелић” такође и сама традиционално организује признате међународне турнире, а најпознатији међу њима су меморијал “Стеван Нештицки” и Куп Вујадина Бошкова, на којима су до сада учествовале на стотине екипа са свих континената света.

Осим што ради са децом која су фудбалом почела да се баве управо у Војводини од најмлађег узраста, омладинска школа “Илија Пантелић” такође сарађује са појединим школама фудбала из региона, а истовремено и врши скаутинг младих талената, па се тако свака селекција црвено-белих константно надопуњује са квалитетним и талентованим дечацима из окружења, који потом свој развој и усавршавање стичу управо у ФК Војводина. У ФЦ “Вујадин Бошков”, за њих је обезбеђен максималан комфор у виду соба, ресторана, теретане и базена за опоравак од физичких напора.

Такође, треба нагласити и то да се о свим играчима млађих категорија ФК Војводина свакодневно брине медицински тим на челу са др Небојшом Голићем, а који чине још и Маријан Цигановић, Бојан Бокан, Милош Радаковић и Дарко Јовић, уз подршку и помоћ др Немање Мирнића, познатог и признатог специјалисте спортске медицине и дугогодишњег члана медицинског тима ФК Војводина. Медицински тим омладинске школе „Илија Пантелић“ свакодневно је на услузи свим играчима млађих селекција и присутан је на свим тренинзима и утакмицама наших млађих екипа, при чему воде рачуна и о њиховом општем здравственом стању, опоравку од повреда, адекватној исхрани и психолошкој подршци, с обзиром на то да са њима ради и психолог Микица Унчанин.