Desni bek Vojvodine Marko Bjeković smatra da su mu pozajmica u Kabelu, kao i veći broj mladih igrača u ekipi, još kako pomogli u prvoj seniorskoj sezoni u prvom timu „stare dame“.

Takođe, on je uoči predstojeće utakmice sa Inđijom, istakao da je pobeda jedino o čemu tim Nenada Lalatovića razmišlja pred svaki meč.

– Mi smo favoriti, očekujemo pobedu, jer nas tri boda jedino zanimaju. Naš cilj je da sakupimo što više bodova, da igramo dobro, napadački i da ostanemo na trećoj poziciji na kraju prvenstva – istakao je Bjeković.

O svojoj prvoj sezoni u prvom timu, govori sa dozom opreza, svestan da postoje stvari koje treba da popravi i da napreduje.

– Zadovoljan sam kako igram, osetim da imam poverenje trenera. Na meni je da greške svedem na minimum, da to poverenje opravdam i izborim se za još veću minutažu, jer znam da imam još prostora za napredak. Mnogo mi je pomoglo što sam na pozajmici u Kabelu osetio šta znači igrati na seniorskom nivou. Takođe, za nas mlađe je važno da budemo u okruženju gde je veći broj vršnjaka, igrača koji su ponikli u klubu. Zajedno napredujemo i stičemo iskustvo. Vojvodina je pravo mesto za nas – istakao je Bjeković.

Poput njegovih saigrača, i Bjeković odbranu Kupa Srbije izdvaja kao glavni motiv, ali veruje i u jesen u Evropi.

– Naravno da svi u ekipi maštamo o tome da odbranimo Kup Srbije, i da sačuvamo treću poziciju. Što se tiče nekih sledećih ambicija, vreme je da konačno Voša i na jesen igra u Evropi – zaključio je Marko Bjeković, koji je  ove sezone odigrao 11 mečeva za „staru damu“.

Fudbaleri Vojvodine dočekuju Inđiju u nedelju u 15 časova, nakon čega sleduje dvonedeljna pauza.