Omladinska škola

Omladinska škola FK Vojvodina, koja od 2012. godine nosi ime po legendarnom golmanu i nekadašnjem direktoru škole Iliji Panteliću, predstavlja jedan od dugogodišnjih temelja funkcionisanja i razvoja fudbalskog kluba Vojvodina.

Neki od igrača poniklih u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“

Omladinska škola FK Vojvodina već godinama predstavlja jednu od najuspešnijih fudbalskih akademija, kako na terioriji Srbije, tako i u bližem regionu. Tokom proteklih decenija, brojni igrači koji su kasnije karijere gradili u najjačim evropskim ligama i klubovima, poput Miloša Krasića, Milana Stepanova, Željka Brkića, Gojka Kačara, Dušana Tadića, Slobodana Medojevića, Aleksandra Kataija, braće Vanje i Sergeja Milinković-Savića, Srđana Babića, Nemanje Radoje, Marka Poletanovića, Nebojše Kosovića, Mijata Gaćinovića, Mirka Ivanića i drugih, stasali su upravo u školi fudbala koja od 2012. godine nosi ime po legendarnom golmanu Vojvodine i bivšem dugogodišnjem direktoru škole Iliji Panteliću.

U kompleksu FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, svakodnevno trenira deset mlađih selekcija FK Vojvodina, pri čemu pet najstarijih (omladinci, mlađi omladinci, kadeti, mlađi kadeti i pioniri) vikendom igraju takmičarske mečeve sa svojim vršnjacima iz drugih klubova. Takođe, mlađe kategorije Vojvodine neretko učestvuju na jakim domaćim i međunarodnim fudbalskim turnirama, sa kojih su doneli pregršt medalja i pehara, a istovremeno, svojim ponašanjem, igrom i nastupom sveukupno ostavili sjajan utisak o fudbalskom klubu Vojvodina i radu sa njenim mlađim selekcijama. Omladinska škola “Ilija Pantelić” takođe i sama tradicionalno organizuje priznate međunarodne turnire, a najpoznatiji među njima su memorijal “Stevan Nešticki” i Kup Vujadina Boškova, na kojima su do sada učestvovale na stotine ekipa sa svih kontinenata sveta.

Osim što radi sa decom koja su fudbalom počela da se bave upravo u Vojvodini od najmlađeg uzrasta, omladinska škola “Ilija Pantelić” takođe sarađuje sa pojedinim školama fudbala iz regiona, a istovremeno i vrši skauting mladih talenata, pa se tako svaka selekcija crveno-belih konstantno nadopunjuje sa kvalitetnim i talentovanim dečacima iz okruženja, koji potom svoj razvoj i usavršavanje stiču upravo u FK Vojvodina. U FC “Vujadin Boškov”, za njih je obezbeđen maksimalan komfor u vidu soba, restorana, teretane i bazena za oporavak od fizičkih napora.

Takođe, treba naglasiti i to da se o svim igračima mlađih kategorija FK Vojvodina svakodnevno brine medicinski tim na čelu sa dr Nebojšom Golićem, a koji čine još i Marijan Ciganović, Bojan Bokan, Miloš Radaković i Darko Jović, uz podršku i pomoć dr Nemanje Mirnića, poznatog i priznatog specijaliste sportske medicine i dugogodišnjeg člana medicinskog tima FK Vojvodina. Medicinski tim omladinske škole „Ilija Pantelić“ svakodnevno je na usluzi svim igračima mlađih selekcija i prisutan je na svim treninzima i utakmicama naših mlađih ekipa, pri čemu vode računa i o njihovom opštem zdravstvenom stanju, oporavku od povreda, adekvatnoj ishrani i psihološkoj podršci, s obzirom na to da sa njima radi i psiholog Mikica Unčanin.