Omladinci Vojvodine pobedili su U21 ekipu Krasnodara rezultatom 2:1 (1:1), u prijateljskom meču odigranom u Turskoj.

U utakmici odigranoj u fudbalskom centru „Miracle“, strelac za Krasnodar bio je Berzegov u 34, dok je golove za Vošu postigao Milošević u 40. i 52. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Bogunović (od 83. Borak), Trninić, Popović (od 46. Stanojević), Gagić (od 72. Paunović), Majstorović, Nikolić (od 58. Popović), Paunović (od 46. Abadžija), Apostolovski (od 46. Trkulja), Ivanović, Abramušić, Milošević (od 63. Apostolovski).

Krasnodar: Safronov, Čurikov (od 46. Poliak), Dmitrijev (od 46. Datsenko), Novikov (od 46. Alidzoni), Logančev (od 46. Bersnev), Plotnikov (od 46. Kratkov), Korotkov (od 46. Kalnazarov), Jančenko, Berzegov (od 46. Andrejanov), Oznobikin (od 46. Malcev, od 80. Kornjušin), Azarenko (od 46. Gubzokov).

Voša je prvu priliku imala u 16. minutu, kada je Ivanović šutirao sa oko 17-18 metara, ali je Safronov uspešno odbranio. Na drugoj strani, u 26. minutu je šansu imao Azarenko, kada je šutirao sa takođe 17-18 metara iskosa, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke. Međutim, u 34. minutu, ruski tim je ipak došao u vođstvo.

Posle kontranapada, Berzegov je istrčao sam ispred golmana Bogunovića i rutinski ga savladao za minimalnu prednost svoje ekipe.

Međutim, samo šest minuta kasnije, Vojvodina je izjednačila i to fantastičnim golom Miloševića.

Iz slobodnog udarca sa oko 22-23 metra iskosa, Milošević je poslao loptu uz samu stativu gola Krasnodara, a golman Safronov je paradom samo ulepšao pogodak.

U 45. minutu, Krasnodar je mogao da ponovo dođe u vođstvo, pošto je Azarenko šutirao sa oko sedam-osam metara iskosa, ali je Bogunović zaustavio njegov udarac. Na drugoj strani, Voša je u 52. minutu došla do preokreta.

Posle centaršuta Trninića sa desne strane, u petercu Krasnodara je odlično skočio Milošević i glavom postigao svoj drugi gol na meču.

Krasnodar je mogao da izjednači samo tri minuta kasnije, kada je Gubzokov umakao odbrani Vojvodine, a potom zaobišao i istrčalog golmana Bogunovića, ali kada je uputio udarac, loptu je na gol-liniji zaustavio Majstorović. Ostaje utisak da je tom prilikom na sredini terena prethodno bio fauliran Nikolić, koji je potom zbog povrede morao da napusti igru, pa se na teren vratio Popović.

Ruska ekipa je novu šansu imala u 64. minutu, kada je sa oko 20 metara šutirao Poliak, ali je lopta pogodila prečku. Ista situacija dogodila se i u 83. minutu, ali na drugoj strani i to nakon što je Stanojević uputio centaršut, a lopta se od okvira gola odbila u gol-aut.

U 87. minutu, Krasnodar je imao odličnu šansu za izjednačenje, nakon što je Kornjušin probio po desnoj strani i uputio oštar pas pred gol Vojvodine, gde je na drugoj stativi loptu dočekao Kalnazarov, ali je sa svega metar-dva šutirao pored stative.

To je ujedno bila poslednja prilika na meču, pa je Vojvodina tako ostvarila zasluženu pobedu protiv starije generacije renomiranog ruskog kluba.