U 25. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Kolubare u Lazarevcu.

Posle dve uvodne pobede ovog proleća, crveno-beli su pobednički start prekinuli u prošlom kolu protiv Radnika, kada su, sa igračem manje tokom gotovo sat vremena igre, na svom terenu poraženi minimalnim rezultatom 0:1 (0:0). Međutim, bez obzira na gubitak bodova na tom meču, Voša je i dalje na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije naredne sezone, sa nepromenjenim ambicijama da tu i ostane, baš kao što ima ambiciju da se pobedom u Lazarevcu vrati na pobednički kolosek.

Kolubara se trenutno nalazi na 10. mestu na tabeli sa 29 bodova, sedam manje nego što ima „stara dama“. Lazarevčani ove polusezone imaju praktično identičan učinak kao i Vojvodina, pošto su u prva dva kola zabeležili pobedu kod kuće protiv Voždovca i u gostima protiv Novog Pazara, da bi u prethodnom kolu bili poraženi na svom terenu od Metalca. Samim tim, jasno je da će i oni silno želeti da neuspeh protiv Metalca „zaleče“ dobrim rezultatom protiv Vojvodine, pogotovo što im do kraja sezone predstoji velika borba za opstanak.

Najbolji strelac i verovatno najbolji igrač Kolubare je napadač Uroš Đuranović, koji je ove sezone postigao 10 golova u Super ligi Srbije. Pored njega, tu je i iskusni napadač Dejan Đenić, a svakako da važne igrače tima iz Lazarevca predstavljaju i bivši igrači Vojvodine: štoper Nikola Vasiljević, vezista Bogdan Mladenović i vezista Petar Bojić, koji je ove zime došao na pozajmicu u Kolubaru iz rumunskog Sepsija i sigurno predstavlja veliko pojačanje za ovu ekipu. Pored njih, tu je i levi bek Nenad Kočović, koji je prošao mlađe kategorije Vojvodine, a u Kolubaru je stigao prošlog leta iz Kabela. Šef stručnog štaba Kolubare je iskusni i dobro poznati trener Dejan Đurđević.

Vojvodina i Kolubara su se do sada samo dva puta sastajali u svojoj istoriji. Prvi put u 1/16 finala Kupa Srbije u sezoni 2015/16, kada je meč završen rezultatom 0:0, a Voša prošla dalje tek nakon izvođenja penala i sjajnih odbrana sadašnjeg trenera golmana „stare dame“ Srđana Žakule, a drugi put u prvom delu tekuće sezone, kada je Voša u Novom Sadu pobedila rezultatom 2:1 (1:0). Strelci za Vošu tada su bili Uroš Đuranović u 14. (ag) i Veljko Simić u 52, dok je pogodak za Lazarevčane postigao Nemanja Andrić u 91. minutu.

Sutrašnja utakmica između Kolubare i Vojvodine počinje u 18 časova, uz direktan prenos na TV kanalu Arena premium 1.