Pomoćni trener Vojvodine Miloš Bašić veruje da je gostovanje Napretku u Kruševcu idealan trenutak da se „stara dama“ vrati na pobednički kolosek.

Fudbaleri Vojvodine gostuju Napretku u ponedeljak od 20 časova u 16. kolu Mocart Bet Super lige Srbije, a Bašić najavljuje pravo lice njegove  ekipe.

– Čeka nas jedna teška utakmica protiv ekipe koja je bojažljivo počela prvenstvo, ali u poslednjih nekoliko kola beleži pozitivne rezultate, dok smo mi u obrnutoj situaciji. Daćemo sve od sebe da na svaki mogući način probamo da dođemo do sva tri boda, kako bismo se vratili na preko potrebni pobednički kolosek. Ovom utakmicom ulazimo u poslednji ciklus utakmica za kraj 2022. godine, koji želimo da obeležimo pobedama – rekao je Bašić.

Ovom utakmicom počinje drugi krug mečeva u Mocart Bet Super ligi Srbije, što neminovno ne znači da će ekipama biti lakše.

– U jednu ruku će nam biti lakše, jer se poznajemo, ali ujedno bilo je mnogo promena od početka sezone. Prelazni rok trajao je dugo, pa su se timovi naknadno menjali. Bilo je i nekoliko promena i stručnim štabovima timova, a takođe i treba dodati da na sve utiče i gust raspored od pet do šest utakmica u kratkom vremenskom periodu. Očekuje se mnogo više rotacija i iznenađenja do odlaska na pauzu – istakao je Bašić.

On smatra da nije lako igrati pod pritiskom nakon serije od četiri meča bez pobede i da je zbog toga važno da Voša novi krug započne trijumfom.

– Pritisak u sportu je sastavni deo naših života, a mi se bavimo dugi niz godina ovim poslom i sigurno da je prijatnije kada je niz pobednički. To su stvari sa kojima moramo da se izborimo i mi u stručnom štabu, igrači i ljudi u klubu i zato je najvažnije da se vratimo u pobednički niz – kaže Bašić.

Za kraj, on je najavio promena u sastavu, a pod znakom pitanja samo je Uroš Vitas, koji je doživeo povredu na meču protiv Zvezde.

– Još je rano da pričamo o sastavu, jer ćemo do polaska odraditi još dva treninga, tako da moramo da vidimo u kakvom stanju će biti ekipa. U ovom trenutku računamo na sve igrače, moramo samo da sačekamo da vidimo da li će Uroš Vitas biti spreman i koji je stepen povrede. Rotacije su neminovne u ovom periodu. Nemamo mnogo vremena za pripremu utakmice, ali je sigurno da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da podignemo samopouzdanje, da uđemo potpuno koncetrisani, agresivni i da damo sve od sebe za tri boda – zaključio je Miloš Bašić.

Utakmica Napredak – Vojvodina na programu je u ponedeljak u 20 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena sport 2.