Фудбалери Војводине данас ће одиграти претпоследњи пријатељски меч на припремама у Белеку, а ривал ће им бити екипа Ахмата из Грозног, тренутно шестопласирани тим у Премијер лиги Русије. Утакмица ће се играти на терену спортског центра „Суено“, са почетком у 15 часова по српском времену.

Фудбалски клуб Ахмат је основан 1958. године под именом Терек и тај назив је носио све до 2017. године, када је променио име у част Ахмата Кадирова, бившег лидера Чеченске Републике. У својој историји, клуб је освојио само један трофеј и то Куп Русије 2004. године. Екипа Ахмата наступа у зелено-белој опреми и као домаћин игра на стадиону капацитета 30.200 места.

Тренер овог тима је 64-годишњи Рус Сергеј Ташуев, који на располагању има састав чија се вредност процењује на око 26,33 милиона евра. Осим руских играча, екипу чине још и по један играч из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније, Обале Слоноваче и Буркине Фасо, а ту су и српски фудбалери Мирослав Богосавац, који је некада играо за Чукарички, односно Милош Шатара, који је раније играо за Младост из Лучана. Од српских играча, за Ахмат су раније наступали Огњен Короман и Марко Шћеповић, а најпознатији тренер којег је овај клуб икада имао је био Холанђанин Руд Гулит.

Војводина и Ахмат су до сада већ одиграли један пријатељски меч и то на зимским припремама 2021. године. Резултат је био 1:1, а стрелци су били Нижић у 48. минуту за Акмат и Славко Бралић у 62. минуту за Војводину.

Што се тиче данашње утакмице, шеф стручног штаба Милан Раставац ће прву поставу вероватно саставити од играча који нису почели јучерашњи меч против Локомотиве 1929. Експедицији црвено-белих у Белеку придружио се и председник клупске Скупштине Милан Н. Ђукић, који је јуче био да подржи екипу на утакмици против Локомотиве, а биће присутан и на данашњем мечу против Ахмата. Утакмица ће директно бити преношена на Новосадској телевизији, као и на „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept