Тренер Војводине Божидар Бандовић сматра да је победа у наредном мечу императив за њега и његове играче.

Фудбалери „старе даме“ у петак дочекују екипу Вождовца, а Бандовић жели коначну победу у другом делу сезоне, након пораза и три ремија.

– За почетак желим да честитам нашем клубу 110. рођендан и да честитам на синоћној организацији која је била заиста прелепа. За нас је сваки наредни меч као да финале. Играмо против једне младе екипе која воли да игра. Имају играче који воле да играју и имају добру комбинаторику, иако у последње време немају позитивне резултате. Ми мислимо само на три бода, да победимо посебно због ситуације у којој смо сада, али и да за рођендан поклонимо навијачима и клубу три бода – рекао је Бандовић.

Он и даље чврсто верује да је Војводина на правом путу и да је потребно време да дођу и прави резултати.

– Ако узмемо у обзир прве четири утакмице ја мислим и верујем да смо доста добро одиграли и да смо унапредили игру у поседу и стварању шанси, а могли смо и више голова да дамо. Мислим да смо поправили високи пресинг, на коме такође радимо. Понављају се неке ствари као и раније, ако упоредите два полувремена, у првом смо тотално доминирали и у свим сегментима добри, а онда у другом препуштамо иницијативу и ту ментално морамо да будемо јачи. Рекао сам и играчима да сам узео 10 играча и да сам их само два дана тренирао, не бисмо примили та два гола. То се већ десило много пута и ми овакве утакмице морамо да победимо и да освојимо бодове. Ова екипа мора да се бори за Европу и ако то жели, статистика против оваквих ривала мора да се поправи. Дешавају се неке ствари због којих мислим да су највећи противници играчима заправо они сами себи. Ако победе тог противника, онда ће сви они остали бити много лакши. Ја знам да сви хоћемо и ја желим више него било ко да имамо боље резултате и хоћемо брзо и одмах, али је потребно време, рад и селекција. Слажем се да је требало да имамо више бодова. Ја сам дошао овде да останем годину, две, да радимо, да научимо да играмо брже, као што се у Европи и трчи и игра у оба смера. И желим да прођемо и квалификације у Европи и да уђемо чак једног дана и у групи. Што се тиче статистике наше физичке спреме, они нису били овакви у протекле две, три године, као што су на овим утакмицама. Значи, ми не можемо да скочимо и да прескачемо степенице, морамо да идемо корак по корак, а нема стрпљења. Даћемо све од себе, потребна нам је једна победа и једна утакмица која може да окрене све – истакао је Бандовић.

Он је такође најавио и промене у тиму, а велика је шанса да прилику добије Стефан Ђорђевић због повреде Гурама Гиорбелидзеа, док се Црномарковић опоравио од вируса.

– Планирам да ротирам. Ја сам првим полувременом био презадовољан, другим нисмо. Не играмо 45 или 60 минута, већ 90 и морамо да будемо до самог краја дисциплиновани и фокусирани, тако да планирам промене. Црномарковић није играо због вируса, имамо још два-три играча који су спорни, Гурам није одрадио два тренинга, тако да ће врло тешко бити спреман. Са Црномарковићем и Гурамом смо много агресивнији у одбрани и они су нам веома важни.  До сада сам пружио шансу многим играчима, разговарао сам са Ђорђевићем. На утакмици са Спартаком било је или он или Гурам и због бонуса, један од њих двојице морао је да иде на трибине. Тактички смо пробали и Ђошу и Гурама, који је тренирао одлично и потпуно је заслужио да почне утакмицу. Ђоша може сутра да почне, мора да буде спреман, добро је радио, труди се и даје све од себе. Када добије шансу, надам се да ће да је искористи – открио је Бандовић.

Тренер Воше сматра да порази Вождовца овог пролећа не морају ништа да значе пред сутрашњи дуел.

– То може да буде и контраефекат, ако не грешим, немају четири утакмице победу и доћи ће овде жељни да се покажу. Ми смо дали мотив другим екипама да могу да се надају када играју против нас. Морамо да променимо ту традицију и да те такозване „мање“ утакмице добијемо. Ову утакмицу посебно на рођендан клуба, навијачима, клубу и Новом Саду поклонимо три бода – поручио је Бандовић.

За крај, он је одговорио на питање о Филипу Малбашићу и да ли ће од сада капитен бити Дејан Зукић.

– То ћемо да видимо, све што знате, десило се што се десило, неко тај потез оправдава, неко не оправдава. Увек смо имали директну комуникацију и ја сам разговарао са њим. Могу да кажем да сам био у Олимпијакосу и никада нисам желео да се појавим на утакмици другог тима. Свако одговора за своје одлуке и своје ставове. Што се тиче капитена, сви треба да буду лидери, јер нам је то потребно да остваримо резултат – закључио је Бандовић.

Утакмица Војводина – Вождовац на програму је у петак у 18.30, а за све даме улаз ће бити слободан, док се остале улазнице могу купити од 17 часова на благајни стадиона по ценама 800 динара за западну и 500 динара за источну трибину, с тим што је источна трибина као и увек бесплатна за све оне који дођу у Вошиним обележјима.