Тренер Војводине Божидар Бандовић жели да његова екипа настави са добрим играма и да упише нову победу.

Након победе над екипом Вождовца, фудбалери „старе даме“ гостују ИМТ-у у 25. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– Победом против Вождовца и са три бода која смо освојили желимо да наставимо континуитет и нови тријумф би нам био веома значајан. Мислим да је ИМТ екипа која игра отворено, оптерећује задњу линију, опасни су из контри, али ми нећемо мењати наш стил. Против Вождовца сте видели фудбал какав желим да играмо, имали смо статистику од скоро 70% поседа лопте и 27 шутева. То је тежи начин када противник у ниској зони, али ми ћемо покушати да играмо исто. Што се тиче тима, једино је Гурам и даље повређен, остали су сви на располагању. Мој стручни штаб и ја желимо да пружимо шансу и младим играчима који треба да покажу да су будућност овог клуба. То није лако када упоредо желите и резултат и зато ми је веома драго због Лазара Јовановића који је дао гол који је заслужио својим радом. Размишљамо о ротацији, видећемо сутра, после последњег тренинга па ћемо видети онда шта и како – рекао је Бандовић.

Он се осврнуо и на позицију голмана након што је Лазар Царевић први пут бранио у победи над Вождовцем.

– Тешка одлука за мене, можда Царевић и остане да брани, био је добар, мада је и Роске био одличан, тако да су тe слатке муке на мени. Ако видите играче који су били на трибинама, а онда су играли и били одлични, као Ђорђевић, онда је јасно да имамо одличну комуникацију која је кључна – истакао је Бандовић.

Тренер Воше се осврнуо и на остале промене у прошлом колу, пошто су заиграли и Бјековић, Савићевић и Ивановић.

– Желео сам да и Бјековић добије шансу и мислим да је одиграо добро, иако треба да поправи тај центаршут. Он је искористио своју шансу, али и измене које су ушлe, што је доказ да имамо добру конкуренцију. Играчи који почну, улазе са клупе или не заиграју, имају исту енергију. Желео сам да и Ивановић добије шансу, јер је и он дете клуба, такође и Савићевић је заслужио да заигра иза нападача, зато је Алекса играо на боку, а видећемо сутра како ћемо играти – истакао је Бандовић.

Он је додао да је победа значила на психолошком плану, али да нема опуштања.

– Свакако да нам је на психолoшком плану лакше, али нема опуштања, јер је Војводина велики клуб и зато морамо на свакој утакмици да идемо на победу, да будемо концентрисани и дисциплиновани и да имамо исту енергију као сада. Потребан нам је континуитет победа да бисмо се пласирали у Европу – нагласио је Бандовић.

Одговорио је и на питање о форми Његоша Петровића који је направио једанаестерац у прошлој утакмици.

– Увек остаје печат ако гледате једног играча, ланац грешака почиње од неког другог и много раније, тако да ја гледам и позиције осталих које су претходиле том пеналу. Сигурно да Његош може много боље, али тренира добро и када некоме не иде, имамо добре играче са клупе. Извео сам га и због жутог картона, што је било веома ризично. Код тог пенала, мислим да смо сви морали да одиграмо боље у неким ситуацијама које су претходиле – истакао је Бандовић.

Утакмица ИМТ – Војводина на програму је у уторак од 20 часова уз директан пренос на каналу Арена спорт 1.