Тренер Војводине Радослав Батак честитао је Партизану на заслуженој победи Партизана.

Фудбалери „старе даме“ изгубили су вечерас на свом „Карађорђу“ од екипе Партизана резултатом 0:2, а Батак сматра да је тежак распоред на старту сезоне имао утицај на његову екипу.

– Заслужена победа Партизана, деловали смо незрело, посебно у делу игре када смо имали лопту у својим ногама, јер смо их потрошили превише без завршног паса – рекао је Батак.

Он је истакао да порази на старту сезоне нису лаки, али да Војводина неће одустати од својих циљева.

– Наравно да нас боле порази, након АПОЕЛ-а, па Црвене звезде, па реванша са АПОЕЛ-ом и дошао је Партизан, тешко да би неко могао да направи тежи распоред. Морамо сви да се добро преиспитамо где су проблеми, шта можемо да поправимо да будемо бољи. Ове сезоне смо ставили акценат на младим играчима, данас је у саставу био опет Букинац, одиграо је изванредно као против Црвене звезде, али нажалост тај рани жути картон, када има испред себе Северину, натерао нас је да направимо ту измену. Иако је акценат на младим играчима, Војводина захтева резултат и високу позицију, а у односу на прошлу сезону ми желимо да направимо корак даље. Игарли смо прва два кола против Звезде и Партизана, што је само по себи довољно тешко. Војводина је остварила ту позицију прошле сезоне на тим под знаким навода мањим утакмцама. Мислим да то треба ове године да буде рутина, да Војводина у 90% узме свих шест бодова против екипа које мора да победи и код куће и на страни – нагласио је Батак.

Тренер Војводине истакао је да има разлога у оптимизам, посебно ако се узме у обзир да су битни играчи били повређени на старту сезоне.

– Наравно да верујемо у овај тим, а не смемо да заборавимо да смо били ослабљени на почетку сезоне, пошто се Малбашић тек вратио, Болинги је стигао пре седам дана, Кајевић је и даље повређен, није наступао ни на једној утакмици до сада. Када будемо сви здрави и сви на окупу, верујемо да ћемо бити много бољи. Имамо и Уроша Николића, Кајевића, ту је и млади Лазар Јовановић. Николић је прошао после пет година целокупне припреме, сви знају да има проблеме са оба колена и да му је потребно време да пронађе прошлогодишњу форму. Једноставно, после прве утакмице на Кипру, Чумић је био три дана болестан, Вукић се вратио из повреде, Болинги није био регистрован… Играли су играчи који су били на располагању у том тренутку. Ипак, видим позитиван период пред нама, не бих био ту да нисам позитиван – закључио је Радослав Батак.