Тренер Војводине Радослав Батак и офанзивац Никола Чумић очекују тежак меч против АПОЕЛ-а.

Фудбалери „старе даме“ у четвртак од 19 часова гостују екипи АПОЕЛ-а у првом мечу другог кола квалификација за Лигу конференције, а Батак и Чумић су оптимисти пред овај дуел.

– Претходних недељу дана доста смо говорили о нашем противнику и свима је јасно да играмо против квалитетне екипе која има велико искуство у квалификацијама у европским такмичењима, у групној фази, чак и Лиге шампиона, и која има три, четири пута већи буџет од нас. Много је битна ова прва, сутрашња утакмица и ја сам то истицао и некако смо кроз припреме стално мислили на АПОЕЛ и ово је за нас велики изазов и шанса. Уз све те њихове карактеристике, ја верујем у наш тим и наш квалитет. Неће нам бити лако, али треба да будемо храбри и дисциплиновани и да се не уплашимо противника и верујем да у првих 20, 25 минута морамо да будемо изнад свог нивоа. Важно је да на том почетку будемо концетрисани и фокусирани јер то може да одреди даљи развој. Чекају нас и тешки временски услови, тако да морамо да будемо на максималном нивоу како бисмо одговорили свим тим изазовима – рекао је Батак.

Никола Чумић се сложио са тренером Батаком и поручио да верује у позитиван исход.

– Спремали смо се дуго за овај меч више од месец дана, имали смо довољно времена да анализирамо и скаутирамо екипу АПОЕЛ-а. Свесни смо да се ради о квалитетној екипи која поседује изузетне индивидуалце. Поштујемо нашег ривала, али ми с нестрпљењем очекујемо овај меч и желимо да се покажемо у што бољем светлу. Сутра је прво полувреме, ми желимо да остваримо позитиван резултат и да пред нашим навијачима обезбедимо пласман у наредно коло. Верујемо у то што радимо и верујемо да ћемо успети у томе – рекао је Никола Чумић.

Тренер Батак се осврнуо и на тешке временске услове који су дочекали Војводину у Никозији.

– У Новом Саду нас су нас дочекали приближни временски услови као што су овде, зато сам и нагласио да је битан тај почетак, док тело не достигне ту радну температуру и да се на неки начин аклиматизујемо. Ни на Похорју није било толико свеже, било је и врућих дана, овде је за нијансу теже, али то су те околности на које не можемо да утичемо и верујем да ћемо физички бити спремни да одговоримо на захтеве – рекао је Батак.

Шеф струке „старе даме“ сматра да промена тренера на крају прошле сезоне, када је Владана Милојевића заменио Са Пинту, неће много утицати на кипарски тим.

– Сваки тренер доноси нешто своје и то је оно што смо скауtирали током припрема. Њихова екипа је практично остала на окупу, сви ти играчи који су ту имају те неке своје старе навике и карактеристике као и претходних сезона и не верујем да би била велика разлика да је било који тренер на клупи – истиче Батак.

За крај, Батак је потврдио да Воша има кадровских проблема, пошто Филип Малбашић и Асмир Кајевић нису у протоколу за овај меч, док су Вукић и Радуловић ровити.

– Имали смо малих проблема по доласку у Нови Сад, пред генералну пробу Малбашић је осетио бол у тетиви изнад колена, Кајевић је такође осетио бол у мишићу и он је у последњој фази опоравка. Имамо Вукића који се вратио пре три дана и није спреман, док је Радуловић добио ударац против Борца, иако смо се надали да ће после неколико дана бити добро, ситуација није најбоља. Имамо тих кадровских проблема, али сви смо радили од првог до последњег дана и за сутра су нам потребни 100% спремни играчи. Временски услови ће захтевати врло вероватно и свих пет измена и зато ће нам сваки играч бити битан – нагласио је Батак уз последњи одговор на прогнозу резултата да би био задовољан ако буде 0:1.

Утакмица АПОЕЛ – Војводина на програму је у четвртак у 19 часова по средњеевропском времену, уз директне преносе на каналима Арена премиум 1 и РТС 2.