Фудбалери Војводине у суботу дочекују екипу Вождовца, а тренер Радослав Батак најављује офанзивну игру на три бода.

Након ремија у Крагујевцу са Радничким 1923, фудбалери „старе даме“ имају прилику да наставе низ победа пред својим навијачима у 33. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– Спремамо се за сутрашњу утакмицу, имали смо тренинг опоравка и не баш много временада се припремамо. У Крагујевцу смо очекивали сва три бода, на крају узели бод и након свега виђеног и повреда и неких ситуација које смо имали припремамо се за нову битну утакмицу. Видећемо на кога можемо да рачунамо, у првом полувремену повредио се Витас, у другом је Чумић осетио бол у задњој ложи. У госте нам долази екипа која је у последњем колу победила на незгодном гостовању у Новом Пазару. Максимално смо посвећени, припремамо се исто за сваког противника и покушаћемо да надокнадимо та два бода из претходне утакмице. Желимо да освојимо три бода пред те последње утакмице где нас на папиру чекају тежи противници. У четвртак нас већ чека нова утакмица у Нишу, па ћемо морати и да ротирамо, јер има појединци неће моћи да наступају против Радничког. Уосталом, радићемо као и до сада, једну до две ротације како бисмо били спремни за сваки меч. Од првог дана хоћемо да идемо само набоље и надам се да ћемо до краја бити овако фокусирани и да ћемо на сваком мечу играти за три бода – рекао је Батак.

Он није могао да потврди степене повреда повређених играча, али ће све бити јасније на поподневном тренингу.

– Данас до поподневног тренинга нећемо ништа знати. Доктор је био са свим играчима на снимањима, уз Витаса и Чумића, Урош Николић је вукао повреду од Новог Пазара, али сви они су желели да буду ту и да помогну – истакао је Батак.

Тренер Воше сложио се да његова екипа мора боље да отвара утакмице и да игра на гостовањима и истиче да је за то потребно време и јачање карактера.

– Једноставно је тај приступ и та жеља, и тај карактер, не само на уласку у утакмицу, већ морамо да покажемо карактер и код прекида, и офанзивних и дефанзивних. Ја сам имао обичај да кажем да се по прекиду препознаје карактер екипе. Ми за то нисмо имали довољно времена, за карактер је потребно време, да бисмо направили нешто дугорочно, да траје и што ће бити наш континуитет. И то треба тражити у том психолошком и мотивационом делу – рекао је Батак.

Он је истакао да је пласман у Европу и даље главни циљ, као и успех  ако се у обзир узму све околности.

– Ако узмемо у обзир све околности, успех би био излазак у Европу. Ми са пете позиције хоћемо да вребамо што већи пласман и да у четвртак покушамо да уђемо у полуфинале Купа Србије, а ако бог да, онда да тражимо и пут до финала. Ипак, као што сам рекао када сам дошао, излазак у Европу је главни циљ – истиче Батак.

Тренер Воше најавио је офанзивну игру, а није искључено да поново заиграју и двојица нападача као против Радничког 1923.

– У Крагујевцу смо од почетка желели да будемо офанзивни, да будемо предодрђени за победу и након тог првог гола, када смо се вратили у меч, имали смо четири, пет стопостотних шанси што је управо била слика те формације са двојицом нападача. Видећемо сутра у зависности од тога ко буде спреман, али свакако да ћемо играти на победу и офанзивно – закључио је Батак.

Улазнице за ову утакмицу ће се продавати по ценама од 400 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини „Карађорђа“. Благајне ће бити отворене на дан меча, сат времена пре почетка утакмице.

Улаз на исток биће слободан за све који дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).

Утакмица Војводина – Вождовац на програму је у суботу у 19 часова.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept