Фудбалски клуб Војводина данас је и званично представио нови стручни штаб на челу са Радославом Батаком.

Уочи утакмице 24. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије, на конференцији за медије данас су представљени нови чланови стручног штаба – Радослав Батак и његови помоћници Милан Степанов, Душан Бајић и кондициони тренер Александар Јованчевић, док је Никола Ковачевић остао члан из претходног стручног штаба.

Спортски директор Марко Јовановић најпре се захвалио претходном стручном штабу на досадашњој сарадњи.

– Пре свега желим да се захвалим бившем стручном штабу са не челу са Миланом Раставцем кога ценимо, али након ова два ремија, клуб је донео одлуку да донесе промену и шок терапију. Као стручни штаб донели су много добрих ствари, али то је фудбал. Желимо им много среће у наставку каријере – рекао је Марко Јовановић.

Он је потом представио нови стручни штаб на челу са Радославом Батаком.

– Нови шеф стручног штаба биће Радослав Батак, који је и мој бивши саиграч, сарађивали смо и у Нишу као спортски директор и главни тренер. Уз њега у стручном штабу је и наш бивши саиграч Милан Степанов, што ми је изузетно драго. Ми не одустајемо од нашег циља, а то је треће место до краја сезоне и мислим да имамо још увек шансе да се изборимо за то. Новом стручном штабу желимо сву срећу и много успеха на том путу – поручио је Марко Јовановић.

Радослав Батак је истакао велико задовољство због повратка у клуб и захвалио се председнику Драгољубу Збиљићу и Управном одбору на смелости да га доведе.

– Вратио сам се у свој град и свој клуб у ком сам поникао и прошао све селекције и одакле сам отишао као тренер 2017. године. Вратио сам се на позив Драгољуба Збиљића и тај позив се не одбија. Желим да се захвалим и председнику и Управном одбору што су имали поверења и смелости да доведу мене и мој стручни штаб. Што се тиче резултата и задатака, свима нам је јасно где се налазимо и да ово није било ни у једном плану на почетку сезоне. Шесто место не задовољава Војводину. Ово је тим који по својој традицији, условима, по играчком кадру, граду, навијачима заслужује и мора сваке године да игра у Европи. Наравно да нам неће бити лако из ове перспективе, али не бисмо били ту да не верујемо у читав овај пројекат и ми смо ту да играче који имају квалитет и знање вратимо на прави колосек – изјавио је Радослав Батак.

Још једно добро познато име у стручном штабу је бивши капитен и ас Војводине Милан Степанов, који је поносан што ће се опробати у потпуно другачијој улози.

– Ово је за мене изазов и ово је нова улога у мом животу. Са Радославом сам као играч прошао многе ствари. Овом приликом желим да му се захвалим на указаном поверењу и даћу све од себе да га и оправдам. Заједно смо гинули за овај клуб као играчи и добили смо ту прилику да поново гинемо, у неком незгодном тренутку за који сматрам да Војводина не заслужује. Не бисмо били овде да се плашимо изазова и да нисмо спремни да се боримо против свега. Дошли смо ту и стали испред клуба да испунимо задатак и даћемо све од себе да га испунимо. Сви ви знате како у фудбалу све може да се деси преко ноћи и ми ћемо дати све од себе да останемо што дуже и да оправдамо очекивања. То је то од мене, као што знате, више волим да причам на терену – рекао је Степанов.

Познато име у стручном штабу је и Душан Бајић, некадашњи тренер омладинске екипе Војводине, који ће сада имати прилику да сарађује са многим бившим играчима.

– Задовољство ми је што сам овде. Ово можда није најбољи тренутак за Војводину, али да није тако, онда ни ми не бисмо били на овом месту. Мислим да смо сви свесни ситуације, да играчи морају да буду још више свесни. Мени је задовљство и што ћу радити са играчима које сам тренирао у омладинској школи Војводине. Ја сам посебно емотивно везан за те играче и имам посебан мотив и жељу да они као и сви будући играчи из омладинске школе буду ослонац екипе. Неко своје искуство у раду у Супер лиги ћу покушати да искористим и да помогнем да испунимо циљеве и вратимо Војводину у Европу – истиче Бајић .

Нови кондициони тренер биће Александар Јованчевић, који је до сада исту функцију обављао у Одбојкашком клубу Војводина.

– Први пут сам у фудбалској екипи, имам дугогодишњо искуство у индивидуалном раду са фудбалерима, међутим, позив и понуду Драгољуба Збиљића да и овде помогнем, нисам могао да одбијем. Ту су два човека које изузетно ценим, осим Драгољуба Збиљића, то је и Радослав Батак кога познајем дуги низ година, али нисмо имали прилике да сарађујемо. Имамо потпуно исти темперамент и велико ми је задовољство да ту нашу енергију преточимо у нешто велико. Донећемо нешто ново и донећемо много рада, а то увек доноси резултат – истакао је Јованчевић.

Нови стручни штаб имаће прилику да дебитује већ у уторак од 16 часова, када ће Војводина гостовати Радничком из Ниша. Радослав Батак је већ обавио састанак са играчима и поручио да је повратак на место које води у Европу обавеза ове екипе.

– Са играчима сам разговарао шта треба да поправимо у најкраћем року. Мислим да је повратна информација била позитивна, данас ћемо тренирати пред утакмицу и мислим да су они свесни тренутка у ком се налзимо. Имали смо кратак, али директан састанак. Рекао сам им ствари које су знали, али ја ћу им понављати сваког дана. Део су великог клуба, имају и више него добре плате за наше услове, имају озбиљну организацију унутар клуба и да то морају да врате. Поручио сам и да су у животу као и у фудбалу важне две ствари – давање и одрицање, јер не можемо само да узимамо. Знамо зашто смо ту и шта нам је циљ. После ове утакмице већ можемо да се вратимо на позицију која нас води у Европу и желимо само да напредујемо још више на табели и да не размишљамо о позицији испод пете која не води у Европу – нагласио је Батак.

Он је свестан да и домаћи тим има обавезу да поправи утисак из претходних мечева.

– Раднички на последње три утакмице није дао гол. Знамо тренера који је био и у Војводини, мој колега Ненад Лалатовић о коме ја имам своје мишљење. Мислим да је у одређеним клубовима направио резултат и не можемо да заборавимо да је са Војводином освојио Куп Србије и зато имамо велики респект. Ипак, наш циљ је да се после ове утакмице вратимо са три бода – каже Батак.

Нови шеф стручног штаба објаснио је и због чега је ова управа имала „смелости“ да га постави на место тренера Војводине.

– Моје име се неколико пута провлачило, па је за моје именовање била потребна и смелост. Дочекало ме је нешто што 2017. није био случај, а то сам већ и рекао, услови и организација и тимски квалитет и струка, све је другачије и не смемо да заборавимо ниједног тренутка где се налазимо. Неке ствари су унутар четири зида и неке тактичке и персоналне ствари желимо да задржимо за себе, а једну коју могу да истакнем, а морамо да је поправимо јесте дисциплина у игри – закључио је Радослав Батак.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept