У 24. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра на „Карађорђу“ дочекују екипу Напретка из Крушевца. Након ремија у Лучанима приметно је да Војводина није имала сјајан старт у пролећном делу сезоне, те да је неопходно остварити победу на сутрашњој утакмици.

То потврђују и речи младог првотимца Војводине Владана Новевског (19).

– Војводина у ову утакмицу улази као велики фаворит. Било да је убедљива победа или не, то је мање битно – три бода су три бода. Ово је за нас круцијална утакмица  из разлога што смо „кикснули“ у досадашњем делу првенства и нисмо однели онолико бодова колико смо планирали. Пре свега то се односи на утакмице против ТСЦ-а која је дерби и Чукарички против ког смо несрећно испустили бодове.  Самим тим, ово је важна утакмица и веома је битно да се оствари победа – изјавио је Новевски.

Војводина је до сад укупно одиграла 50 такмичарских утакмица са екипом Напретка, где је забележила 31 победу, 4 ремија и 15 пораза уз гол разлику 81:48 у корист Војводине. У првом делу првенства Војводина је у Крушевцу славила минималном победом од  1:0, док је у прошлој првенственој утакмици у Новом Саду  победила са 2:1.

Статистика показује да и поред победа, Војводина из дуела са Напретком излази са минималном гол разликом. О томе говори и млади првотимац Војводине Марко Бјековић (20).

– Сигурно да нас очекује једна тешка утакмица. Напредак је једна тврда екипа што показују и претходни резултати са њима. Нисмо их побеђивали неким убедљивим резултатом, све су то били мечеви са минималном гол разликом. Сигуран сам да ће Напредак дати свој максимум и покушати да нам узме бодове, али очекујем да након 90 минута ми будемо ти који ће остварити победу – рекао је Бјековић.

Одлука Фудбалског савеза Србије да су у сезони 2020/21 тренери дужни да у стартну поставу уврсте двојицу фудбалера млађих од 21 године, створила је прилику младим играчима да се озбиљније наметну као стартери у својим екипама.

– Што се тиче бонус правила, не размишљам превише о томе. Наше је да се наметнемо тренеру те да он одлучи стартних 11 пред сваку утакмицу – рекао је Бјековић.

У пролећном делу првенства, сем на утакмици против Младости, Војводина је голове постизала искључиво у другом полувремену. О чињеници да би рани гол свакако олакшао даљи ток утакмице говори и Владан Новевски.

– Како ће противничка екипа изгледати то је њихова ствар, на нама је да на што бољи начин одговоримо на то шта нас сачека на самом старту утакмице. Наравно да би рани гол више отворио утакмицу и олакшао њен даљи ток. Не бих се жалио ни да гол дамо у последњем минуту јер свакако победа је победа – каже Новевски.

За утакмицу против Напретка шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна само на Мирка Топића који има проблема са предњом ложом, док су сви остали спремни и конкуришу за састав тима.

Меч између Војводине и Напретка игра се сутра (петак) од 15:30 часова на „Карађорђу“, уз пренос на Арени спорт 1 и Новосадској ТВ.