Фудбалски клуб Војводина обавештава јавност да ће нови тренер првог тима „старе даме“ бити Божидар Бандовић!

У питању је 54-годишњи црногорски стручњак, рођен у Никшићу, који у Војводину стиже након вишегодишњег искуства на Тајланду.

Он је највеће тренерске успехе остварио са тамошњим Бурирам јунајтедом са којим је освојио шампионске титуле 2017. и 2018. године, док је наредне освојио и национални Куп. Са Бурирам јунајтедеом је у шампионској лиги Азије 2018. године прошао групу и ушао у 16 најбољих тимова у Азији. Такође, са Бурирамом је имао два рекорда у бодовима у историји Тајланда, 2017. је завршио са 86 бодова и исти рекорд оборио следеће 2018. са 87 бодова.

Осим Бурирам јунајтеда, предводио је и Прачуапу, што му је био последњи ангажман, а такође је био и тренер у вијетнамском Ханоју, индијском Ченаину и Бакуу из Азербејџана. Са Ханоијем је освојио Супер куп Вијетнама 2023. и завршили су први са истим бројем бодова, али су титулу изгубили на гол разлику.

Своје прве тренерске кораке започео је у Грчкој, између осталог и као помоћни тренер чувеном Ернесту Валвердеу, а потом је и самостално водио Керкиру и Ларису. У Олимпијакосу је провео 5 година и то два пута као главни тренер (2009. и 2010) и два пута као помоћни тренер. Са Олимпијакосом је у шампионској лиги прошао групу у 16 најбољих тимова. Са Бец-Теро је 2014. освојио Тојота Премијер Куп.

Фудбалски клуб Војводина жели свом новом тренеру много успеха и среће.