Прошлог викенда Урош Николић, а овог – Никола Чумић.

Дебитанти у дресу Војводине нису могли ни да замисле лепши почетак у дресу „старе даме“. Урош Николић је након дуге паузе у прошлом колу ушао у игру и дао погодак за оверу тријумфа над Радничким (3:0), док је Никола Чумић у четвртак стигао у Нови Сад, у недељу дебитовао и постигао два гола, од тога други за тријумф у надокнади времена.

– Искрено, да сам сањао и маштао, не бих могао да замислим овакав почетак. Два гола, од тога други за победу у надокнади времена, заиста сам пресрећан – почео је причу Никола Чумић.

Он је за Војводину потписао у четвртак, одрадио је два тренинга, али то је било довољно да се уклопи.

– Нисам провео ни три дана у Новом Саду, одрадио сам два тренинга са екипом, а сви су ме тако прихватили да имам утисак као да сам овде годину дана. Желим да се захвалим свим људима у клубу, стручном штабу и играчима, јер су својим гостопримством утицали и на моје расположење и самопоуздање када сам ушао на терен.  Екипа је састављена од групе сјајних момака и право је задовољство делити са њима свлачионицу. Да није било њихове помоћи на терену и ван њега, ни ја не бих постигао голове. Нови Сад као град ми се такође свидео, за оно мало што сам видео и заиста сам се пронашао од како сам дошао у Војводину. Навијачи су сјајни, њихова подршка нас је водила и надам се да ће бити све већи број навијача на трибинама. Осетим невероватну позитивну енергију на сваком кораку – рекао је Чумић.

Чумић је помогао Војводини да настави  низ непобедивости, а он се нада да ће он трајати још дуго.

– Мислим да имамо јако квалитетну екипу, састављену од искусних и младх играч, да смо права група и да свако зна свој задатак. Сада је најбитније да останемо на земљи, да наставимо радимо, да сви тежимо ка зацртаним циљевима. Сан свих нас је да Војводина наредне сезоне обезбеди учешће у Европи, наступ у групној фази неког такмичења, па чак и да се укључимо у борбу за титулу ако нам се укаже прилика, али морамо да идемо корак по корак. Не каже се без разлога да је сваки следећи ривал најважнији и зато ми морамо и да идемо меч по меч, победу по победу, са обе ноге на земљи – истакао је Чумић.

Раднички, па Вождовац су само увертира у низ тешких мечева који следе. Воша гостује Чукаричком и дочекује Јавор пре репрезентативне паузе, а онда следе најтежи изазови у октобру – гостовања Партизану и Новом Пазару, између ТСЦ на „Карађорђу“ и потом 19. октобра заостали дерби са Црвеном звездом, али Чумића највише радују такве утакмице.

– Имамо серију тешких утакмица, али такве утакмице мене лично највише радују. Баш као што је била и ова против Вождовца, који игра прелеп фудбал и заиста им свака част на партији. Сада идемо у госте Чукаричком, који је још једна добра и искусна екипа, па нам долази неугодни Јавор. После паузе следи низ дербија – Партизан, ТСЦ, Нови Пазар, Црвена звезда, али за играче нема лепшег од великих утакмица које пуне стадионе. Ако желимо да се пласирамо у групну фазу неког европског такмичења, потребно нам је да добијамо велике утакмице и да покажемо да можемо да се носимо сва сваким ривалом. Волео бих да Нови Сад буде наша тврђава и да на „Карађорђу“ увек ми водимо главну реч – рекао је Чумић.

Он сматра да ће екипи и репрезентативна пауза доћи у правом тренутку, нарочито за њега који је тек стигао, али и за Филипа Малбашића који ће се опоравити и вратити у тим.

– Верујем да ће предстојећа пауза након Чукаричког и Јавора доћи у правом тренутку. Моји саиграчи су одиграли велики број утакмица и можда ће нам добро доћи да се освеже, успут ће се вратити и Малбашић, који ће нам много помоћи. Превасходно, мислим да је за мене и њега је важна та пауза. Он да се опорави, а мени да похватам све захтеве који се од мене очекују и да што спремнији сачекамо те дербије после паузе – закључио је Никола Чумић.