Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић задовољан је игром своје екипе у ремију са словеначким шампионом Муром.

Након победе над Сласком, пораза од Марибора, на ред је дошао и први реми, против изузетно тешког ривала.

– Могу да будем задовољан другим полувременом, прво је било слабо. Можда је код играча постојао неки страх, који је за мене незамислив, пошто су прошли пут од њих изгубили 5:1. У другом полувремену смо изашли другачије, у моментима смо били и бољи тим, дали смо гол и да смо мало били присебнији у контра нападима, можда смо могли да дамо још један. Мура је била боља, имала више шанси, али мислим да смо заслужено ремизирали – изјавио је Ђорђевић.

Мури је ово била генерална проба пред почетак квалификација за Лигу шампиона, што посебно даје оптимизам тренеру „старе даме“.

– Против Сласка и данас је играла та нека прва поставка у одбрани, против Марибора сам морао да ротирам, и то се осетило на терену. Не треба похвалити само одбрану, већ цео тим, јер одбрана почиње од напада, као и напад од одбране. Сви су одиграли тврдо, нарочито ако узмемо у обзир да је Мури ово генералка за квалификације за Лигу шампиона. Они су свежији, хитрији, дуже тренирају и нормално да су и физички бољи од нас. Момци су добро одгоорили после утакмице са Марибором и после слабијег првог полувремена данас – истиче Ђорђевић.

Након двонедељне паузе због повреде, данас је прве минуте уписао и новајлија Александар Буснић.

– Ово је његова прва утакмица, тешко је после повреде да игра овакву тешку утакмицу. Фале му тренинзи са лоптом, претходне две недеље радио је одвојено и тек два тренинга са нама. Показао је квалитет, треба да га подигнемо још више у генералци и последњој утакмици. Имали смо пехове са повредама, Стевановић на загревању, пре тога Ђорђевић и Вукадиновић, али можда је боље да се те ствари дешавају сада него када почне првенство – истакао је Ђорђевић.

Тренер  Воше сматра да се екипа подиже и верује да ће се подићи и на физичком и на тактичком плану до почетка првенства.

– Прошла недеља нам је била тешка, играчи су уморни, јер морамо да тренирамо јако и да успут играмо овакве утакмице. Физички смо се подигли, имамо проблем у ротацији играча, али ови момци дају максимум. Покушаћемо да доведемо још једно појачање у одбрани, можда још једног нападача и да уз ове момке, можемо да остваримо успехе – истиче тренер Воше.

Непосредно пре ове утакмице, екипи се на припремема придружио новајлија Небојша Бастајић, а Ђорђевић сматра да је Воша са њим решила више позиција у нападу.

– Потребни су нам брзи играчи, он је јако незгодан, игра све три позиције у нападу и сигурно да ћемо добити доста са њим. Добили смо на брзини, у дубини, а уме и да стане на лопту и мислим да смо решили доста тога са њим. Већи нам је проблем у задњој линији, леви бек, десни штопер, шпиц… али мислим да ћемо то све да решимо до прве такмичарске недеље и почетка првенства – закључио је Ђорђевић.

У последњој провери у Словенији, Воша се у суботу од 17 часова састаје са Горицом.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept