Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић оптимиста је пред старт нове сезоне и пред гостовање Црвеној звезди у првом колу Супер лиге Србије.

„Стара дама“ нову сезону отвара у петак од 20 часова на стадиону „Рајко Митић“, а Ђорђевић очекује још једну чврсту, дисциплиновану и борбену игру своје екипе.

– Оптимизам градимо на томе што смо могли да видимо у припремном периоду. Момци од првог дана тренирају јако добро, позитивни су, влада добра атмосфера. Тим је реновиран, потребно је мало и стрпљења, пошто смо направили баланс између искуснијих и млађих играча. Осим утакмице против Марибора у којој сам морао да промешам састав, били смо максимално дисциплиновани и зато не видим разлог да и у првом колу против Црвене звезде не одиграмо најбоље што умемо. Имамо привилегију да играмо у првом колу на „Маракани“ где ће бити доста публике, која се враћа на стадион. Очекујем да момци изађу храбро као што смо играли и до сада – рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да сезона почиње у петак, али да је његов тим још у припремном периоду играо праве, такмичарске мечеве.

– Цео наш припремни период базиран је на јаким утакмицама. И у првенству нас чека тежак распоред и због тога смо и бирали такве ривале у Словенији. Само на таквим утакмицама може да се види квалитет екипе. Могли смо да закажемо и лаганије утакмице, где неке мане могу и да се сакрију, али наше припремне утакмице су биле праве такмичарске, па су такви били и резултати 0:0, 1:0, 2:0. Што се тиче утакмице са Макабијем, ту смо морали да играмо мало више дисциплиновано и тврдо и на контранападе и верујем да бисмо били опаснији да можемо да рачунамо на Мићу Вукадиновића. Тај меч је неки наш модел у тим јачим утакмицама и не знам да ли ћемо успети да га спроведемо у Београду, али гарантујем да ћемо се потрудити – истакао је Ђорђевић.

Тренер Воше је подвукао да су амбиције за нову сезону у складу са величином клуба.

– Војводина је велики клуб и њени циљеви су увек највећи. Борићемо се да освојимо и првенство и Куп, али не знам да ли ћемо успети у томе. Знам да ћемо радити и да ћемо се борити. По карактеру сам увек оптимиста и то хоћу да пренесем и на играче. Црвена звезда има можда и најјачи тим у последњих 10 година, имаће и публику на својој страни и биће јако тешко, чак је и традиција на њиховој страни. Не бих да причам о другом колу, али могу само да кажем да ћемо у сваком мечу ићи на победу – каже Ђорђевић.

Он је задовољан новим играчима који  су стигли овог лета, али верује да ће до краја прелазног рока клуб додатно појачати конкуренцију на неким позицијама.

– Стевановић и Буснић су дошли на почетку, а потом су током припрема у Словенији стигли и Бастајић и Цуцин. Политика клуба је сада мало другачија и желимо да доводимо само права појачања, а не да нагомилавамо играче. Имамо још неке идеје, потребна су нам још два, три играча, директор клуба ради на томе и ја сам убеђен да ћемо и у наредном периоду и то решити – рекао је Ђорђевић.

Што се тиче играчког кадра и састава за меч у Београду, још увек није донета коначна одлука, јер има лакше повређених играча.

– Имали смо опет малих пехова, па ћемо коначну одлуку о саставу донети данас после тренинга. Ковачевић је осетио бол у мишићу, али добро се осећа. Топић се такође пожалио на задњу ложу, тако да ћемо морати да сачекамо и да видимо данас каква је ситуација – закључио је Славољуб Ђорђевић.