Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић оптимиста је пред реванш меч другог кола квалификација за Лигу конференције у ком ће „стара дама“ угостити Паневежис.

У првом мечу, Војводина је као гост славила резултатом 1:0, голом Немање Човића, а тренер Ђорђевић позива на опрез, али и најављује игру на победу пред домаћим навијачима.

Уочи ове утакмице, „стара дама“ покренула је и једну хуману акцију. У сарадњи са Црвеним крстом Србије и Црвеним крстом Војводине на платоу Вујадина Бошкова (између Спенса и северне трибине „Карађорђа) клуб је организовао акцију добровољног давања крви.

Сви који се данас у периоду од 13 до 18 часова одлуче за ово хумано дело добиће по две улазнице за запад за реванш меч другог кола квалификација за Лигу конференције између „старе даме“ и Паневежиса.

На почетку данашње конференције, тренер Ђорђевић је подржао ову акцију и позвао грађане да дођу и да дају крв и да на тај начин помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

– Пре него што кажем било шта о утакмици, желим да подржим ову хуману акцију и позивам да што већи број људи дође да подржи ову идеју. Иза нас су тешка времена и даље је тешка ситуација и некоме та крв спашава живот – почео је Ђорђевић, а потом се осврнуо на саму утакмицу.

– Противник можда на папиру није атрактиван, не долази из неке велике фудбалске земље, али је јако незгодан ривал. Имају велики број странаца, технички су јако добри и направили су нам доста проблема. Долазе са голом минуса и сигуран сам да ће бити још офанзивнији и агресивнији. Ми имамо повољан резултат, знамо да ће бити тешко и неизвесно, али свесни смо да јавност очекује пролазак. Оно што ја могу да кажем у име мојих момака, мог стручног штаба и мене, учинићемо све да прођемо даље – рекао је Ђорђевић.

Он је потврдио да ће бити промена у саставу и најавио сигурне две измене у односу на претходни меч са Партизаном.

– Имам једну дилему у везном реду и у нападу ће бити неких промена. Није то нека велика разлика, околности су такве, морамо да видимо кога можемо да максимално оптеретимо, а кога можемо да одморимо. Очекујемо барем две промене у тиму. Мића Вукадиновић је јуче почео да тренира са нама, Нешковић се полако враћа, а добра вест је и да Марку Бјековићу ипак није пукао лигамент скочног зглоба, већ је само напрснуо, тако да ће вероватно радити седам дана ван екипе и да за две недеље буде са нама. Ђорђевић неће бити са нама до октобра – открио је Ђорђевић.

Тренер Воше сматра да још увек ништа није готово, да ће његова екипа имати исти приступ, без обзира на резултат из првог меча.

– Као што сам рекао и пре прве утакмице, резултат пред реванш ништа не мења у нашем приступу. Све се решава у другој, а када имате један гол минуса, онда морате да играте офанзивније и агресивније. Ми имамо добар резултат, играмо код куће, имаћемо подршку навијача и сигуран сам да ћемо покушати да играмо још офанзивније и агресивније и да на тај начин остваримо још бољи резултат у реваншу. Пита се наравно и противник, али ја сам заиста оптимиста – нагласио је Ђорђевић.

Он се осврнуо и на промену правила УЕФА о укидању гола у гостима које ће донети много већи број продужетака и самим тим веће су шансе да одлучују касније и пенали.

– Правило гола у гостима колико је било добро, толико је било и лоше. Зато треба да будемо пажљиви и концентрисани као да је 0:0 и као да је прва утакмица. Екипа треба да има дозу опреза, али још више треба да има самопоуздања и да пред нашим навијачима иду на победу – закључио је Ђорђевић.

Утакмица Војводина – Паневежис на програму је у четвртак у 20 сати.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept