Након жреба у Ниону за плеј-оф Лиге конференције, тренер Војводине Славољуб Ђорђевић истакао је да су изненађења увек могућа у модерном фудбалу.

„Стара дама“ данас је добила потенцијалног ривала у плеј-офу за Лигу конференције, а то ће, ако победи ЛАСК, бити поражени из дуела Галатасарај – Сент Џонстон, који се састају у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

– У европским квалификацијама, свака рунда је све тежа и тежа и нико не сме да буде потцењен. Ни Галатасарај не сме да потцени Сент Џонстон, као што ни ми нисмо Паневежис. Данас свако игра фудбал, то није фраза и управо је наш претходни ривал то доказао, иако није атрактиван нити долази из неке фудбалске средине. Ниједна екипа није случајно у завршној фази квалификација и зато треба поштовати све ривале. Галатасарај је на папиру можда фаворит, али имамо још времена и не желимо да журимо. Фокусирани смо само на ЛАСК. Одложена утакмица против Младости нам је толико значила, момци су свежи, одморни, пуни елана. Напунили су опет батерије на физичком и психолошком плану, опоравили су се од лакших повреда и све што видим на тренингу ме чини оптимистом пред наставак квалификација – изјавио је Славољуб Ђорђевић.

Војводина дочекује ЛАСК у четвртак у 19 сати, а потом гостује аустријском клубу у Клагенфурту 12. августа. Уколико прође ЛАСК, такође ће бити прво домаћин, 19. августа, док је реванш седам дана касније.