Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић очекује тежак двомеч са литванским Паневежисом.

„Стара дама“ у четвртак гостује литванском представнику у првом мечу другог кола квалификација Лиге конференција, а тренер Воше верује да је његова екипа спремна за ово гостовање.

– Паневежис је једна јако добра екипа, без обзира на то што није атрактивна, то је екипа састављена искључиво од странаца. Имају седам Бразилаца, два Грка, Колумбијца, Холанђанина. То је једна легија странаца, која је добра са лоптом и која уме да игра фудбал. Паневежис је млад клуб, али прави озбиљне резултате. Очекује нас неугодно гостовање, као и реванш на нашем стадиону. Али, добро смо се спремили и ја сам позитиван пред двомеч са њима – рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да је сада још мање важно где се игра прва утакмица, након што је УЕФА укинула правило гола у гостима.

– Никад нисам обраћао пажњу где се игра прва утакмица, мада је можда са психолошке стране боље када се друга игра код куће. Мени је лично свеједно када је двомеч у питању, божја воља, ми смо спремни на све – каже Ђорђевић.

Играчки кадар је практично непромењен од утакмице са Црвеном звездом, изузев што је Марко Бјековић и даље неизвестан.

– Нешковић је повређен од почетка припрема, нема и даље Вукадиновића и Ђорђевића. Бјековић је доживео једну незгодну повреду против Црвене звезде, у четвртак има магнетну резонанацу, па ћемо видети који је степен повреде. Дуле Стевановић је добио неугодан ударац у тетиву, али је данас одрадио тренинг. Наш лекарски тим је уверен да ће бити спреман. Осим Бјековића, сви остали који су играли против Звезде су здрави – истакао је Ђорђевић.

Тренер Воше најавио је одређене промене у саставу, али да се систем игре неће променити.

– Биће неких корекција у саставу, али од првог дана говорим да начин на који можемо да играмо јесте да будемо дисциплиновани, организовани у одбрани и брзи у транзицији. Имамо још простора за напредак и много тога још треба променимо у игри са лоптом, али ово је тежак период и искључиво морамо да идемо на резултат. Остало ће доћи временом. Желим да будемо тим, да будемо агресивни и резултат неће изостати – нагласио је Ђорђевић.

Ђорђевић је за крај открио и начин на који игра Паневежис, те одакле прети највећа опасност.

– Некада играју 4-2-3-1, некад 4-4-2, одлични су у првенству. Индивидуално су јако добри, знамо сви колико Бразилци воле да имају лопту и да су технички доминантни. Десно крило је момак који је поникао у Ајаксу, на десном боку имају и бека који је изразити левак, тако да практично нападају као да имају два крила. Довели су сад и новог нападача Грка, који је физички снажан. Гледао сам их два, три пута, незгодни су, имају и добре и лоше стране. Понедељак и уторак смо их анализирали и спремали се за њих и надам се најбољем – закључио је Ђорђевић, који није желео много да коментарише потенцијалног наредног ривала, аустријски ЛАСК.

– Не волим да идем два корака унапред. Имамо још довољно времена да причамо и да мислимо на ЛАСК. Причали смо и мало унутар клуба, нико не размишља о наредном ривалу док не прођемо друго коло – закључио је Ђорђевић.

Утакмица Паневежис – Војводина на програму је четвртак у 17.30.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept