Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић задовољан је након победе своје екипе над Металистом 1925.

Фудбалери „старе даме“ победили су Металист резултатом 3:2, а Ђорђевић је посебно похвалио карактер своје екипе.

– У првих 10-15 минута нисмо били на потребном нивоу, након тога смо почели да играмо високо и агресивно и да радимо оно што смо се договорили. Друго полувреме смо цело играли веома високо, дали смо два гола и одиграли смо одлично. И да нисмо данас победили, ја бих био задовољан оним што сам видео. Оно што ме посебно радује јесте карактер екипе у четвртој недељи припрема. Момци су одиграли још једну такмичарску утакмицу, били су прави и ја им желим да наставе овако и да сви буду здрави – рекао је Ђорђевић.

Тренер  Воше је такође похвалио прелазни рок,  јер сматра да је конкуренција од изузетног значаја за напредак екипе.

– Матић је проверен играч, право појачање, изузетно је интелигентан и знали смо да ће се одмах уклопити. Посебно ме радује што имамо јаку конкуренцију, да можемо у сваком тренутку да играмо у јаком интензитету и да сви заједно подижемо форму. У фудбалу је конкуренција од изузетног значаја, јер тера играче да стално пружају максимум. Такође, то је мени као тренеру важно да неког могу да одморим и да не форсирам појединце да играју уморни. Ја се надам да ћемо до краја прелазног рока успети да доведемо макар још једног штопера, можда и бека и онда ћемо бити далеко јачи на пролеће. У последњој недељи припрема ћемо мало да спустимо ритам, да их мало освежимо и да у правој форми дочекамо наставак првенства – нагласио је Ђорђевић.

У последњој контролној утакмици, Воша се у четвртак састаје са Славијом из Софије.

– Ми смо већ на овој утакмици имали доста играча који су одиграли по 60 минута, тројица по 90. План је да против Славије још неколико њих одигра цео меч, нарочито одбрана, којој је потребно и може да одигра 90 минута. Када играте агресивно и високо, тешко да играчи у офанзивном делу могу да издрже тај интензитет 90 минута, тако да зато ту више и ротирамо – закључио је Ђорђевић.

Утакмица Војводина – Славија на програму је у четвртак у 15 часова.