Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић верује да ће његова екипа бити потпуно спремна за старт сезоне и задовољан је игром „старе даме“ у ремију са Макабијем из Нетање.

Воша је у генералној проби вечерас угостила Макаби из Нетање пред неколико стотина навијача и повратак публике на стадион „Карађорђе“, такође је један од главних утисака после ове утакмице.

– Резултат није био у првом плану, као у свакој утакмици у припремном периоду, али нама је истовремено свака била такмичарска, неизвесна, тврда, такве смо противнике и тражили. Такве утакмице нас очекују одмах на почетку сезоне и у таквим мечевима не може да се види много лепоте, али може да се види дисциплина. Момци су радили крваво ових месец и по дана и сигуран сам да се виде наше идеје. Сигуран сам да су спремни за почетак сезоне. Велика је привилегија играти у Војводини, долазак навијача нам је свима много значио и ја сам имао позитивну трему да водим данас тим пред њима. Свесни смо који клуб представљамо и трудићемо се да ове сезоне остваримо што боље резултате – рекао је Славољуб Ђорђевић.

Он је истакао да ће Војводина тек у наредном периоду моћи да покаже своје право лице после напорних припрема. Такође, он је истакао да стартна постава против Макабија не значи да ће исти играчи почети и меч против Црвене звезде наредног петка.

– Против оваквих екипа тешко је играти лепршаво, али с друге стране мислим да смо јако добро стајали у блоку и да смо били концетрисани. Много тога још треба да променимо, највише на самопоуздању, јер су играчи били у великом грчу, пошто су после годину и по дана играли пред навијачима. Мислим да ће врло брзо ови момци бити прави. Не значи да ће овај састав почети и утакмицу против Црвене звезде, јер ни у једној нисмо почињали меч са истих стартних 11. Тим не чини 11, 12 играча, јер код мене, један играч не може да одигра 70, 80% утакмица и једноставно ми морамо да ротирамо. Имамо скроман број играча, али не кукамо, ја верујем ове момке, јер они су прави. Спремаћемо тим од утакмице до утакмице, неће нам бити лако – Звезда, Европа, Партизан, Европа и зато морамо да ротирамо. Најбитније је да Војводина побеђује као тим и да ово буде екипа која ће избацивати појединце – нагласио је Ђорђевић.

Тренер Воше осврнуо се и на тежак распоред који његов тим очекује на старту сезоне – два дербија са Звездом и Партизаном и двомеч са Паневежисом у квалификацијама за Лигу конференције.

– Свака прича има две стране, тако и ова има предности и мане. Сигурно да би нам пред Европу било лакше да у првенству стартујемо са неким лакшим ривалом. Али, с друге стране, мени је привилегија да имамо овакав ритам, зато што се враћа публика на стадион и очекујем велики број навијача. Жреб је божја воља, Звезда и Партизан вероватно имају већи притисак од нас, јер неће им бити лако са нама, треба Војводину победити – закључио је Славођуб Ђорђевић.