У складу са традицијом дугом четири деценије, фудбалски клуб Војводина ће и овог лета организовати меморијални турнир „Стеван Нештицки“, у част сећања на свог трагично преминулог члана прве шампионске генерације.

Овога пута, турнир ће се одржати од 9. до 11. јуна на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“, а осим домаћина Војводине учествују и Партизан, Осијек, Борац Бањалука, Дебрецин и Лудогорец.

Тим поводом, данас је у просторијама ФЦ „Вујадин Бошков“ одржана конференција за медије на којој су се присутнима обратили – Покрајински секретар за спорт и омладину и председник Организационог одбора Дане Баста, потом директор омладинске школе „Илија Пантелић“ – Душко Грујић и тренер генерације 2007. ФК Војводина Милош Пенић.

Покрајински секретар за спорт и омладину и председник организационог одбора 41. меморијалног турнира „Стеван Нештицки“, Дане Баста, изразио је задовољство што је Војводина наставила своју традицију.

– Морам да кажем да ми је изузетна част што сам управо ја изабран за председника организационог одбора 41. меморијалног турнира „Стеван Нештицки“ и желим да се захвалим свима из ФК Војводина и да поздравим наше младе фудбалере који су са нама данас овде. Чињеница да је овај турнир одржава по 41. пут довољно говори о традицији какву ФК Војводина има. Очекује се да ће на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“ наредног викенда трчати преко 180 младих фудбалера из пет различитих земаља. Овај турнир је међународног карактера и сигуран сам да ћемо славити још многе јубилеје у годинама које долазе. Покрајинска Влада и Секретаријат је један од покровитеља и нама је изузетна част што смо могли да помогнемо. Организација тече по плану, очекује нас лепа три дана, дечаци ће имати прилику да се друже и да размењују искуства из других фудбалских клубова и сигуран сам да ће све протећи у фер и коректној игри – рекао је Покрајински секретар за спорт и омладину и председник организационог одбора 41. меморијалног турнира „Стеван Нештицки“ Дане Баста.

Директор омладинске школе „Илија Пантелић“ – Душко Грујић захвалио се Покрајинској влади која је поново помогла да Војводина организује меморијал и на тај начин покаже колико јој је стало до своје богате традиције и историје.

– Основ свега је трајност овог турнира и могу да искажем велику захвалност Покрајинског влади која нам већ седам година помаже у организацији овог турнира. Што се тиче учесника, осим домаћина Војводине, ту су и бугарски Лудогорец, Осијек, мађарски Дебрецин, Партизан и наш братски клуб, Борац из Бањалуке. Очекујемо њихов долазак у петак у преподневним сатима, а турнир почиње у 17 часова утакмицом Војводина – Борац. Након тога следи свечано отварање турнира у 18:15, након чега следи још једна утакмица Осијек – Партизан. У суботу је наставак такмичења и у недељу је финале и свечано затварање у 13 часова. „Стеван Нештицки“ је велики турнир, без обзира на све што се мења, управљачке, играчке и тренерске структуре, ФК Војводина је поносна на традицију, а битан њен део је и овај меморијал. „Стеван Нештицки“ ће настављати да окупља дечаке на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“ – рекао је директор омладинске школе „Илија Пантелић“, Душко Грујић.

Тренер генерације 2007. Милош Пенић верује да ће се његови дечаци приказати у правом светлу.

– Желим да вас поздравим у име генерације 2007. која ће представљати Војводину. Велика је част и обавеза да будемо део ове приче. Обавеза је свакако велика и због чињенице да је претходна генерација 2006. предвођена тренером Зекићем освојила турнир и аутоматски су нама поставили велики циљ, а то је одбрана трофеја и да се покажемо у најбољем светлу. Ова генерација је остварила већ неке значајне резултате, као пионири прошле сезоне били су шампиони Војводине у вицешампиони Србије. Такође, ове сезоне су освојили Кадетску лигу Војводине, а пре две седмице смо учествовали на турниру у Италији где смо за ривале имали екипе из бројних европских земаља и момци су показали завидан ниво квалитета и карактера и сигуран сам да ће и на овом турниру показати колико умеју и да ће се показати у правом светлу – закључио је тренер Милош Пенић.

ПРОГРАМ ОВОГОДИШЊЕГ ТУРНИРА

Петак, 9. јун:

17:00 – Војводина – Борац
18:15 – Свечано отварање
18:30 – Партизан – Осијек

Субота, 10. јун:

8:00 – Полагање венца
8:30 – Лудогорец – Војводина
9:45 – Партизан – Дебрецин
17:00 – Лудогорец – Борац
18:15 – Осијек – Дебрецин

Недеља, 11. јун:

8:00 – Утакмица за пето место
9:15 – Утакмица за треће место
10:30 – Финале
11:45 – Додела признања и свечано затварање