Драган Росић и Вукан Савићевић су прва појачања Војводине у зимском прелазном року!

Досадашњи голман нишког Радничког, Драган Росић рођен је 22. септембра 1996. године у Ужицу, а поникао је у локалном клубу Јединство Путеви. Од 2016. до 2019. године био је члан Младости из Лучана, из које је током 2017. био на позајмици у Колубари.

Велики инострани трансфер остварио је 2019. године када је прошао у шпанску Алмерију, али је андалузијског клуба ишао на нове позајмице у – Селту Б, Фуенлабраду и Албасете. Након трогодишњег искуства у Шпанији, лета 2022. године вратио се у српски фудбал, пошто је потписао за Раднички.

Током протекле две сезоне био је један од најбоље оцењених голмана Моцарт Бет Супер лиге Србије, због чега је постао и капитен Радничког. Он је потписао уговор на три године и изразио је задовољство због доласка на „Карађорђе“.

– Ја сам одмах прихватио понуду Војводине, после је тежи део био да се клубови договоре, срећом, и то је добро прошло. Дошао сам овде да испуним велике амбиције клуба и навијача и да помогнем екипи да побеђује и велико ми је задовољство што сам потписао за Војводину – истакао је Росић.

Осим Росића, нови члан Војводине је и везиста Вукан Савићевић. Он је рођен 29. јануара 1994. године у Београду, поникао је у Црвеној звезди, из које је лета 2015. прешао у Слован из Братиславе. Након непуне четири сезоне у Словану, прешао је у Вислу из Кракова, а потом се лета 2020. преселио у Турску где је наступао за Самсунспор и свој последњи клуб – Гиресунспор.

Савићевић у Војводину стиже као слободан играч, а потписао је уговор на две и по године.

– Прва понуда која ми је стигла била је од Војводине пре нешто мање од месец дана и нешто сам осетио, да треба да се вратим у Србију и то у један клуб као што је Војводина. Воша је најстарији српски клуб, са богатом традицијом и част ми је што сам дошао. Иако многи у мом окружењу нису били за мој повратак у српски фудбал, ја сам пратио свој осећај и одлучио сам да се вратим. Срећан сам што сам дошао и што сам потписао за Војводину, јер сам са неколико страна чуо да клуб сада гаји велике амбиције и то је такође преломило да дођем. Надам се да ћемо побеђивати током пролећа и да ћемо се на лето кроз квалификације пласирати и у Европу – рекао је Вукан Савићевић.

Спортски директор Марко Јовановић поздравио је новајлије и најавио још појачања у предстојећем периоду.

– После дугих преговора, напорног рада, успели смо да остваримо прва два велика појачања. То је нешто што смо скаутирали дужи временски период и успели да конкретизујемо захваљујући агилном приступу и великој енергији председника Драгољуба Збиљића и директора Душана Бајатовића. И нећемо стати на томе, у потрази смо за још два појачања у наредним данима – закључио је Марко Јовановић.