Фудбалери Војводине победили су у гостима екипу Паневежиса резултатом 1:0 (0:0) у првом мечу другог кола квалификација за Лигу конференција.

Једини погодак на мечу постигао је Немања Човић у 70. минуту.

Тренери Луис Олим и Славољуб Ђорђевић на терен су извели следеће саставе:

Паневежис: Голас – Рафаел, Биси, Јанушевскис, Переира – Таутвидас, Kозоранис – Сарпонг, Дантас, Јанкаускас (од 77. Крузикас) – Елиас (од 71. Капнидис).

Војводина: Н. Симић – Цуцин, Kовачевић, Стевановић, Деветак – Топић, Максимовић (од 62. Буснић) – Новевски (од 46. Бастајић), Човић, В. Симић (од 82. Кабић) – Мркаић (од 62. Зукић).

Паневежис је преузео иницијативу од почетка утакмице и био конкретнији тим, а Никола Симић је у првом полувремену имао две успешне интервенције после покушаја домаћих са дистанце. Паневежис био најближи голу у 33. минуту када је Еливелто извео одлично слободан ударац са 20 метара, али је пречка сачувала „стару даму“.

Војводина је узвратила једном преко Топића који је шутирао са неких 25 метара у голмана Голаса, а онда је у 42. минуту Човић пропустио најбољу шансу. После сјајне уигране акције из корнера, Човић је остао сам на петерцу, одлично је гађао главом, али се истакао голман Голас, у наставку акције покушао је главом и Ковачевић, али је био за мало непрецизан.

Славољуб Ђорђевић је одмах на полувремену направио прву измену, у свлачионици је остао Новевски, кога је заменио Бастајић. Војводина је спустила темпо домаћих који су имали иницијативу у првом делу, али су тимови водили велику борбу на средини терена, без неких изразитих прилика, све до 60. минута када је Еливелто шутирао преко Симићевог гола.

Након тога Ђорђевић је направио двоструку измену, пошто су Буснић и Зукић заменили Маскимовића и Мркаића, а у 64. минуту Паневежис је имао најбољу прилику у наставку. Еливелто је проиграо Сарпонга чији је ударац искоса са леве стране блокирао Ковачевић и спречио већу опасност пред голом. Војводина је узвратила четири минута касније када је  Топић примио лопту на 18 метара, али је шутирао преко гола.

У 70. минуту Војводина је повела после најлепше акције на утакмици, Зукић је проиграо Човића кроз читаву одбрану Паневежиса, а потом распалио из тешке позиције и од пречке савладао голмана Голаса – 0:1.

Одмах после примљеног гола, тренер Паневежиса направио је прву измену, ушао је Капнидис и из првог контакта шутирао ка голу, али је поново на месту био Никола Симић. У истом минуту, на другој страни, Воша је организовала нови леп напад, Зукић је на крају погодио мрежу, али из недозвољене позиције.

Паневежис је имао још два покушаја ка голу Симића преко Капнидиса и Крузикаса, Воша се повукла и бранила и до краја одбранила од налета домаћих.

Воша је тако забележила велики тријумф пред реванш на „Карађорђу“ за седам дана.