Фудбалски клуб Војводина и ОФК Диф из Косовске Митровице потписали су данас уговор о спортско-техничкој сарадњи.

Овај уговор данас су потписали председник ОФК Диф Немања Булатовић и директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић.

Ова сарадња између клубова из Новог Сада и Косовске Митровице склопљена је на обострано задовљство, а између осталог подразумева и да ОФК Диф окупи најталентованије младе таленте са простора Косова и Метохије и отвори им врата ка омладинској школи „Илија Пантелић“, која важи за један од најбољих расадника талената у Европи.

ОФК Диф из Косовске Митровице највећа је спортска организација на простору Косова и Метохије, а броји преко 250 чланова. Идеја овог клуба јесте да спаја спорт, едукацију и забаву, а својим спортским програмима користе снагу спорта да мотивишу, едукују и инспиришу младе фудбалере.

Не треба заборавити да из Косовске Митровице потичу бивши фудбалери Војводине Милош Красић и Никола и Жарко Лазетић, што ову конекцију чини још јачом.

Споразумом између ФК Војводина и ОФК Диф спојиће се север и југ наше земље, Нови Сад и Косовску Митровицу, као пре 20 година.