Делегација ФK Војводина данас је код споменика Жртвама рације положила венац у знак сећања према погинулим члановима и навијачима, који су страдали 1942. године.

Прошло је осамдесет и две године од стравичног злочина који је погодио Нови Сад. Тада су окупаторске власти немилице убијале наше суграђане од 21. до 23. јануара 1942. године.

Нашем клубу је био забрањен рад одмах по доласку окупатора 1941. године након чега је целокупна имовина покрадена и развучена. Јасно је да је Војводина у том периоду изгубила велики број навијача, али и играча и чланова клуба.

Међу њима само ћемо поменути проту Георгија Живанова, секретара клуба који је обављао дужност секретара клуба када је изграђен стадион „Kарађорђе“, Бранка Госпођиначког, адвоката који је био оснивач клуба, као и Радована Божина који је убијен заједно са мајком.

Данас су у име ФK Војводина у знак сећања на погинуле венац положили представници ветерана – почасни председник Секције ветерана Васа Пушибрк и председник Секције ветерана ФК Војводина Миладин Пураћ, потом члан УО „старе даме“ и директор Историјског архива града Новог Сада – Петар Ђурђев, као и заменик директора стадиона Синиша Поповић.