Осамнаест тренера Омладинске школе ФK Војводина на челу са директором Омладинске школе Душком Грујићем окупило је око 200 дечака Вуковарско-сремске и Осијечко-барањске жупаније на отвореном тренингу за дечаке од 7 до 13 година.

У сарадњи са Kонзуларним представништвом Републике Србије у Вуковару и конзулом Александром Накићем осмог маја, на терену ФК Слога из Борова организован је отворени тренинг на коме су тренери Вошине омладинске школе презентовали рад и принципе обуке у нашој школи.

Поред тренера, у раду као помоћници и демонстратори на 9 фудбалских полигона учествовали су и дечаци рођени 2012. године из наше школе. Око 180 дечака из локалних клубова и гости из ФK Жељезничар из Добоја и ФK Kулпин из Кулпина уживала су у раду, дружењу као и у заједничкој вечери.

Дружење се наставило и сутрадан, деветог маја, када су дечаци одиграли једно триагонале у Негославцима са домаћим дечацима и децом из Kулпина а потом и друго у Боботи, где су поред домаћина, учествовала и деца из Добоја.

Наша експедиција је била смештена у Хотелу Лав и поред својих спортских активности успела је да обиђе и православну цркву у Борову. Наши тренери и дечаци били су срдачно примљени на сваком кораку, а посебна атракција је био и брендирани клупски аутобус.

Ово је друга акција ове врсте у последњих годину дана (први пут је отворени тренинг организован у Трпињи), а сигурно да ће се у кратком временском периоду наставити са оваквим акцијама.

ФK Војводина се захваљује свим људима у Вуковару, Борову, Боботи и Негославцима на срдачном пријему, домаћинима у клубовима на чијим теренима смо играли утакмице, такође и нашем легендарном играчу Маријану Зовку који је био уз наше дечаке и тренер и огромну захвалност конзулу Републике Србије господину Накићу на подршци у организацији и максималном ангажовању у сваком тренутку боравка наших дечака.