Фудбалски клуб Војводина постао је најновији клуб који користи „SciSports“, водећу апликацију за стратегију скаутинга, засновану на подацима и приступу напредним фудбалским увидима које она пружа и коју већ користи преко 100 фудбалских организација широм света.

Извиђање података постаје све присутнији део модерног регрутовања играча директним побољшањем укупног знања и ефикасности унутар клубова. Ово партнерство ће фудбалском клубу Војводина пружити најсавременије увиде који ће подржати његове скаутске напоре, помоћи му да донесе боље информисане одлуке и донесе успех на терену.

Вишегодишње искуство у раду са фудбалским подацима, „SciSports“-у је омогућило да развије моћне метрике за мерење вредности играча (очекивана трансферна вредност), перформансе, ниво вештине (SciSkill) и још много тога. ФК Војводина сада може да комбинује ове моћне алате засноване на подацима са видео/лајв скаутингом и њиховим интерним знањем.

Марко Јовановић, спортски директор ФК Војводина, изразио је задовољство због ове сарадње.

– Веома сам задовољан што смо ушли у сарадњу са „SciSports“-ом. Наш клуб има своје параметре које наши играчи поседују и које нови играчи морају да поседују да би напредовали, а кроз ово партнерство наш скаутинг процес ће имати јачи увид у фудбалске податке и потенцијал играча који ће помоћи да се неке одлуке разјасне. Са “SciSports”-ом ћемо подићи ниво нашег скаутинга, јер платформа прати 240.000 активних играча у 250 светских лига. Искористићемо ово за креирање програма, јер планирамо да проширимо нашу извиђачку мрежу – рекао је Јовановић.

Себастијан Пот, менаџер фудбала у “SciSports”-у, такође је одушевљен што ће ова апликација моћи да помогне тако значајној академији као што је Вошина.

– ФК Војводина је један од елитних клубова у Европи с обзиром на велики број играча из њихове академије који сада играју у најбољим лигама Европе. Одушевљени смо што ми као “SciSports” можемо да одиграмо улогу у подизању њиховог скаутинга на виши ниво помоћу наших напредних метрика и интелигентних увида у податке.“

“SCISPORTS” АПЛИКАЦИЈА

Апликација “SciSports” нуди корисне увиде у више од 270.000+ активних фудбалера и фудбалерки, 250 лига и 3.700 клубова. Напредна метрика података нуди увид у (потенцијални) ниво вештине, стил игре и перформансе сваког играча на индивидуалној основи. Поред најбоље фудбалске аналитике у класи, апликација стимулише радни ток и комуникацију нудећи алате за сарадњу на врху базе података о фудбалерима. Апликација је идеалан партнер за фудбалске професионалце да остану испред конкуренције.

О “SCISPORTS”-у

“SciSports” је индустријски стандард за фудбалске компаније и користи се за подршку било којој одлуци или акцији, сваки дан, минут или секунд. “SciSports” пружа корисне увиде за побољшање фудбалских перформанси омогућавајући корисницима да извуку максимум из фудбалских података.