Офанзивац Војводине Миодраг Гемовић сматра да је предстојећа утакмица са Партизаном најважнија у сезони.

Гемовић је са два поготка у мрежи Бачке на најбољи могући начин најавио репризу прошлогодишњег финала Купа Србије.

– Утакмице попут ове са Бачком су најтеже. Екипа која испада из лиге нема шта да изгуби. Могли су да играју растерећено, док смо ми имали императив да победимо пред Партизан, како бисмо остали у форми и задржали ритам победа. Повели смо веома брзо, постигли смо два гола до 30. минута, потом смо се можда мало несвесно опустили и штедели и тако закомпликовали утакмицу. Примили смо гол, али је најважније да смо сачували предност и да смо победили. Већ данас смо се окренули Партизану и најважнијој утакмици у сезони – истакао је Гемовић.

Он сматра да тренутни тим Партизана није много јачи од оног прошлогодишег.

– Партизан је у одличној форми овог пролећа, али мислим да нису много јачи него пролетос. Куп је специфичан и ту нема правила, јер једна ситница одређује ток меча и решава питање победника и пласмана у наредну рунду. За нас је веома важно што играмо у Новом Саду. Жао ми је што наши навијачи неће бити ту да нам помогну, њихова подршка била би нам од огромног значаја, јер ће ово бити права ратна утакмица – истиче Гемовић.

Прошлогодишњег шампиона у Купу Србије одлучили су пенали, а управо је Гемовић био један од хероја, пошто је погодио мрежу чувеном „пањенком“.

– Пенали су лутрија, јако је битно остати прибран и смирен у тренуцима одлуке. Не бих се бунио да опет победимо на пенале, најбитније је да уђемо у финале, јер би то била круна ове сезоне. За Војводину, за играче, за навијаче и све у нашем клубу, ово је најважнији меч у овој сезони – закључио је Гемовић.

Утакмица Војводина – Партизан на програму је у среду у 19.05.