Тренер кадета Војводине Горан Зекић оптимиста је пред дерби са Црвеном звездом.

Кадети „старе даме“ гостују Црвеној звезди у Београду у суботу, а тренер Зекић верује у свој тим.

– Очекујем добру утакмицу. Ми смо спремни и максимално фокусирани на овај дерби. У овај меч улазимо у комбинованом саставу, с обзиром на то да је неколицина играча пребачена већ неколико кола у омладински тим. Лазар Велицки је био на ширем списку репрезентације, али није отишао због повреде, тако да смо ослабљени, па у овом и у наредним мечевима добиће шансу играчи који су имали мању минутажу. Уједно, то је и прилика да видимо колико они могу и ово је прилика да се докажу – рекао је Горан Зекић.

Он је истакао да његова екипа има велики мотив, али да жеља није једина предност његовог тима.

– Сам мотив играти против Звезде на „Маракани“ и то са грбом Војводине на дресу је велика и посебна ствар. Једноставно, жеља, мотив и борбеност је нешто што неће мањкати у оваквој утакмици. Са фудбалске стране, верујем да је наша предност брза транзиција из одбране у напад и да то може да буде наш адут – истакао је Зекић.

Тренер кадета је сумирао текућу сезону и оценио је задовољавајућом, иако резултати нису били у првом плану.

– Генерално, до сада имамо мање бодова него што би требало, али је фокус био на развоју играча, а не на резултатима. Ми смо изнедрили неке играче који су пребачени у омладински погон, а потписани су и неки професионални уговори, што је исто велики успех за ову генерацију. Бодовно нисам задовољан, али је ситуација таква каква је, знали смо који су наши приоритети. До краја је, после Звезде, остало још једно коло, али ми већ неко време играмо у окрњеном саставу, јер је то традиција, да у финишу неке играче пребацимо у омладинце, али генерално, желимо да сви добију шансу да се докажу – закључио је Горан Зекић.

Утакмица Црвена звезда – Војводина на програму је у суботу у 13 часова.