Фудбалери Војводине данас ће одиграти последњи пријатељски меч на припремама у Словенији. Од 17 часова, ривал црвено-белих у Радомљу биће екипа Горице из Велике Горице, петопласирани тим у Хрватској ногометној лиги прошле сезоне.

Горица је основана 2009. године, фузијом НК Радник из Велике Горице и НК Полет из Бушевца. До спајања је дошло тако што је НК Радник, као најбољи и најпопуларнији клуб у Великој Горици, доспео у озбиљне финансијске проблеме и претило му је гашење, па је решење пронађено у спајању са НК Полет из оближњег Бушевца. Иако у ХНК Горица себе доживљавају као настављача традиције НК Радник, треба нагласити да је то ипак нови клуб, чија је историја почела 2009. године. Члан Прве ХНЛ, Горица је постала 2018. године, када је по први пут изборила пласман у највиши ранг хрватског фудбала.

Као домаћин, Горица игра на стадиону СРЦ „Велика Горица“ капацитета 3.400 места и код куће наступа у комплетно белој, док у гостима игра у комплетно црвеној опреми. Тренер екипе је 47-годишњи Хрват Крунослав Рендулић, који на окупу има тим чија се вредност процењује на око 22,25 милиона евра. Осим хрватских играча, Горица у свом тренутном саставу има чак 13 странаца и то по двојицу играча из Холандије и по једног из Босне и Херцеговине, Гане, Малија, Албаније, Нигерије, Габона, Ирака, Литваније, Ирана, Сенегала и Либерије.

Што се тиче екипе Војводине, очекује се да ће шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић поново већу минутажу указати играчима који су се више наметнули у досадашњем делу припрема, с тим да неће моћи да рачуна једино на Душана Стевановића, који се опоравља од лакше повреде.

Утакмицу ће директно бити преношена на првом каналу телевизије Арена спорт, као и на Новосадској ТВ.