Тужног срца, ФК Војводина обавештава јавност да је јуче у 85. години живота преминуо проф. др Вељко Алексић, некадашњи фудбалер Војводине и члан прве шампионске генерације.

Вељко Алексић је дрес Војводине носио од 1958. до 1966. године и уписао је 98 званичних утакмица за „стару даму“, те је учествовао у освајању прве шампионске титуле.

Рођен је 13. септембра 1939. године у Соколову, да би потом у Новом Саду као гимназијалац постао и члан подмлатка Војводине.

Након Војводине, наступао је за Црвену звезду, као и холандски Ден Хаг, француски Ангулем и белгијски Остенде.

По завршетку каријере наставио да је студира ДИФ, а потом је уписао и Вишу тренерску школу, те је 1982. године постао и први доктор фудбала у нашој земљи.

Као доктор фудбала имао је 76 објављених стручних радова, осам приручника за фудбалске тренере и четири универзитетска уџбеника.

Колико је велики био Вељко Алексић потвруђује и податак да је био ментор када су дипломирали великани српског фудбала као што су – Радомир Антић, Драган Џајић, Ненад Бјековић, Велибор Васовић, Владимир Петковић и многи други.

ФК Војводина ће у његову част организовати и комеморацију, у среду у 12 часова у просторијама на стадиону „Карађорђе“.

Његовој породици, пријатељима, Граду Новом Саду и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.