Са тугом и жаљењем примили смо вест да је преминуо Владимир Савић, дугогодишњи члан ФК Војводина и члан прве шампионске генерације.

Владимир Савић је рођен 7. новембра 1943. у Ноћају код Сремске Митровице.

Фудбалску каријеру започео је у ФK Подриње из Мачванске Митровице. Након тога играо је у Срему из Сремске Митровице. Од 1963. до 1965. био је играч Мачве из Шапаца, а у Војводину долази 1965. године, где је наступао све до 1973. год године.

Члан и стандардни играч ФK Војводина био је пуних осам сезона и за то време одиграо је 207 такмичарских утакмица и постигао је 20 голова, а играо је на позицији офанивног везног играча.

Након Војводине отишао је у иностранство, где је од 1973 до 1975. био играч немачког Манхајма. Професионалну фудбалску каријеру завршио је у ФK Црвенка у сезони 1975/76.

Kао тренер био је шеф стручног штаба ФK Војводина у сезони 1985/86, а касније је у неколико наврата био и помоћни тренер првог тима. Дуги низ година радио је у млађим категоријама, у Омладинској школи ФK Војводина.

Од оснивања Секције Ветерана ФK Војводина био је активни учесник са својим другарима ветеранима на састанцима и дружењима.

Породици и родбини покојног Владе Савића ФK Војводина и Секција ветерана ФK Војводина изражавају своје дубоко и искрено саучешће.

Комеморација поводом смрти Владимира Савића биће одржана у среду од 12 часова у „Прес“ сали стадиона „Карађорђе“, а сахрана је од 14.15 на Новом Гробљу у Новом Саду.